1.12.2020 13:37

Έρχεται οριστική λύση για τους ανεμοφράκτες της Προκυμαίας

Τέλος σε ένα χρόνιο ζήτημα που αντιμετώπιζαν οι καταστηματάρχες της Προκυμαίας έρχεται να βάλει με απόφασή της η Λιμενική Επιτροπή που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας, εγκρίνοντας έναν ενιαίο τύπο ανεμοφρακτών που θα αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα νομιμότητας που υπήρχαν μέχρι σήμερα. 

«Εγκρίναμε έναν συγκεκριμένο τύπο ανεμοφρακτών για να αποφύγουμε τις άδειες που χρειάζονται για μια βαριά κατασκευή αλλά και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα λόγω Covid-19. Η πρόθεση μας είναι να βοηθήσουμε τα καταστήματα κι έτσι υπερψηφίσαμε το αίτημα για την τοποθέτηση ανεμοφρακτών». δήλωσε ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Ζωάνος.

Σε εκκρεμότητα ωστόσο παραμένει η έγκριση τοποθέτησης τους τόσο από την Αρχαιολογική Υπηρεσία όσο και από το Υπ. Ναυτιλίας. 

Ο Κυριάκος Ζωάνος πάντως δήλωσε αισιόδοξος για την στάση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας καθώς όπως είπε : «Οι ανεμοφράκτες ακολουθούν τις οδηγίες της Αρχαιολογίας, οι οποίες είναι να μην εφάπτονται των κτιρίων».

Όλοι οι ανεμοφράκτες θα έχουν την ίδια μορφή και θα αποτελούνται από το ίδιο υλικό κατασκευής σε όλα τα καταστήματα.

Τέλος δήλωσε ότι : «για κάθε σημείο του λιμανιού προβλέπεται και η προσαρμογή τους. Στη Νότια πλευρά του λιμανιού που χτυπάει ο Βοριάς τα ανοίγματα του ανεμοφράκτη θα είναι από την πλάγια πλευρά.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ