Χίος Πόλη

9/10/17 15:09

τελ. ενημ.: 10/10/17 9:25

Ελεύθεροι με αναστολή οι 3 Τούρκοι λαθρέμποροι

Το δρόμο της επιστροφής για την Τουρκία, παίρνουν οι 3 Τούρκοι λαθρέμποροι 42, 38 και 37 ετών που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να φορτώσουν ταχύπλοο σκάφος στον λιμένα της Χίου με εκατοντάδες λαθραία ανταλλακτικά αυτοκινήτων που τα είχαν μεταφέρει από το Μπάρι της Ιταλίας στη Χίο.

Τα δύο αδέρφια 37 και 38 ετών, που διατηρούν κατάστημα με ανταλλακτικά στην περιοχή της Σμύρνης, ισχυρίστηκαν ότι προμηθεύτηκαν τα συγκεκριμένα κομμάτια από υπαίθρια παζάρια της Ιταλίας, ωστόσο δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να τα δηλώσουν στα δύο τελωνεία, δηλαδή του Μπάρι και της Χίου. Οι δύο Τούρκοι μάλιστα είχαν βάλει στο κόλπο και τρίτο άτομα, έναν 42χρονο ομοεθνή τους προκειμένου να τους διευκολύνει στο έργο της μεταφοράς.

Η επιχείρηση λαθρεμπορίας, από την οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα έχανε δασμούς 68.000 ευρώ, στήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Οι Τούρκοι που είχαν αφήσει ήδη το αυτοκίνητό τους στη Χίο φορτωμένο με τα ανταλλακτικά, πήγαν στη Σμύρνη, έφεραν το σκάφος στο νησί και χωρίς να δηλώσουν την είσοδό τους στο Λιμεναρχείο ξεκίνησαν με μαύρες σακούλες να μεταφέρουν από το Ι.Χ. αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο κοντά στο Πανεπιστήμιο, τα λαθραία.

Επειδή μάλιστα επανέλαβαν αυτό το δρομολόγιο δεκάδες φορές έγιναν αντιληπτοί στις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου από τους Λιμενικούς που τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου καταδίκασε τα δύο αδέρφια για λαθρεμπορία κατά συναυτουργία και τον 42χρονο ομοεθνή τους για απλή συνέργεια, επιβάλλοντας στους δύο πρώτους ποινή φυλάκισης 2 ετών και 1 μήνα για την λαθρεμπορία και την παράνομη είσοδο στη χώρα καθώς και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ έκαστος. Σε ότι αφορά στον 42χρονο του επιβλήθηκε η ποινή της φυλάκισης 8 μηνών για τα δύο αδικήματα καθώς και η επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ. Οι ποινες αναστάθληκαν επί 3ετία. 

Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε την κατάσχεση των ανταλλακτικών αξίας 240.000 ευρώ, του ταχύπλοου καθώς και του Ι.Χ. αυτοκινήτου ενώ επέστρεψε τα κινητά τηλέφωνα στους κατόχους τους. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση