Χίος Πόλη

7/12/17 10:38

τελ. ενημ.: 20/2/18 18:54

Έκλεισαν απροειδοποίητα το κέντρο για… διαγραμμίσεις

• Έξαλλοι οι καταστηματάρχες με την απόφαση κατάργησης θέσεων 10λεπτης στάθμευσης και δικύκλων

Την υπομονή καταστηματαρχών αλλά και πολιτών τεστάρει καθημερινά ο Δήμος Χίου. Μετά το προ ημερών κλείσιμο του κέντρου της πόλης επί ώρες για την τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, οι Υπηρεσίες προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω.

Απροειδοποίητα και χωρίς καμία απολύτως ανακοίνωση τα συνεργεία έκλεισαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, τμήμα της οδού Βενιζέλου προκειμένου να προχωρήσουν σε διαγραμμίσεις και βάψιμο διαβάσεων πεζών μπροστά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, προκαλώντας την αντίδραση διερχομένων Ι.Χ. και περαστικών.

«Που αλλού στην Ελλάδα συνεργεία βάφουν τους δρόμους μέρα – μεσημέρι;» διερωτούνταν οι περαστικοί.

Εξαφανίστηκαν οι θέσεις στάθμευσης

Τα συνεργεία όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού προχώρησαν στην αφαίρεση της πινακίδας για δεκάλεπτη στάθμευση οχημάτων αλλά και δικύκλων. «Μένουμε 15 καταστήματα χωρίς χώρο φορτοεκφόρτωσης και χωρίς θέσεις για δίκυκλα. Οι πελάτες μας που θα παρκάρουν; Αντιλαμβανόμαστε ότι και η Εισαγγελία έχει ανάγκη από θέσεις στάθμευσης αλλά την ίδια ανάγκη έχουμε κι εμείς. Γιατί ο υπάλληλος της Εισαγγελίας να παρκάρει κάτω από το γραφείο του κι εμείς να πρέπει να παρκάρουμε σε άλλο σημείο της πόλης για να πάμε στα καταστήματά μας;», διερωτήθηκαν οι ίδιοι στον «π».

«Όλα έγιναν νόμιμα…»

Από την πλευρά της πάντως η Εισαγγελία ανταπαντά ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβάλλεται για λόγους απρόσκοπτης άσκησης της λειτουργίας της. «Εμείς υποβάλλαμε ένα αίτημα προς τον Δήμο Χίου για παραχώρηση θέσεων στάθμευσης, όπως έχει κάθε άλλη δημόσια υπηρεσία πάνω στο νησί. Το αίτημά μας έγινε αποδεκτό από τον Δήμο, επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Τηρήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία», ανέφεραν υπάλληλοι της Εισαγγελίας στον «π». 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση