18.4.2024 17:13

Δημοτική λαχαναγορά – Από τα σχέδια για υπόγειο πάρκινγκ στο σήμερα (Video)

Σύντομα η μελέτη ανάπλασης της περιοχής με κόστος από 300 έως και 600.000 ευρώ

Σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης της Χίου, αυτό της παλιάς δημοτικής λαχαναγοράς, εστιάζουν πλέον οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χίου, με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Πατελίδα να εξηγεί ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας από την εποχή της δημοτικής αρχής Βρουλή, τότε που είχε πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων ακόμα και το ενδεχόμενο της δημιουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Ο κ. Πατελίδας, εξήγησε ότι πλέον οι εξελίξεις οδήγησαν στο σενάριο της συνολικής αναμόρφωσης της περιοχής, με διατήρηση του στεγάστρου αλλά με άλλη μορφή φιλικότερη στο περιβάλλον αλλά και την μετατροπή των τριγύρω δρόμων σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας.

Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι το έργο, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, μέσα από το οποίο χρηματοδοτείται τόσο η μελέτη ανάπλασης όσο και η κατασκευή του έργου.

Στην παρούσα φάση, δήλωσε στον «Π», ο φάκελος του έργου είναι υπό διαμόρφωση με βασική εργασία από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, η πλήρης αποτύπωση των ζητούμενων από την μελέτη που θα ανατεθεί σε ιδιώτη, με τον ανάδοχο να υπολογίζεται ότι θα  προκύψει σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είπε ο κ. Πατελίδας, οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι προς την κατεύθυνση της ενοποίησης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Χίου, με την παλιά Λαχαναγορά να «κουμπώνει» με τα έργα αναπλάσεων της γύρω περιοχής.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ