30.8.2021 15:36

Δήμος Χίου: Καταγγελίες για βανδαλισμούς σε σχολικές μονάδες

Ενώ συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε αθλητικές εγκαταστάσεις και αύλειους χώρους, στο ευρύ πλαίσιο του έργου του Δήμου Χίου «Επισκευή και ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε αύλειους χώρους σχολείων», η δημοτική αρχή και, πιο συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος της Δ /νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Πατεριμός και ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου, κ. Καρατζάς, παρατηρούν με λύπη τους, πως η απολίτιστη συμπεριφορά ελαχίστων, προκαλεί συνεχή προβλήματα.

Μοναδικός στόχος του Δημάρχου κ. Κάρμαντζη και των συνεργατών του, στο συγκεκριμένο ζήτημα, ήταν και παραμένει η βέλτιστη εικόνα και κατάσταση αθλητικών και εκπαιδευτικών μονάδων, όπου περνούν μεγάλο μέρος τού χρόνου τους μικρά και μεγαλύτερα παιδιά της Χίου. 

Από τη στιγμή που ζητήθηκε, επισήμως, η αρωγή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, στηρίζοντας με την παρουσία της, την προστασία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και σχολικών μονάδων του τόπου, η εικόνα εφέτος έχει βελτιωθεί.

Παρά ταύτα, το πρόβλημα παραμένει καθώς δεν έχουν σταματήσει να παρατηρούνται παραβιάσεις, βανδαλισμοί και φθορές ακόμα και σε κτήρια ή/και χώρους, όπου είχαν ολοκληρωθεί εργασίες αποκατάστασης.

Πέραν του μεγάλου «ευχαριστώ» προς την Αστυνομία Χίου εκ μέρους τού Δήμου, για την αμέριστη συμπαράστασή των ανθρώπων της, στο έργο της παρούσας δημοτικής αρχής για τους νέους τού τόπου, ο Δήμος θα ήθελε να υπογραμμίσει πως πρόκειται για ζήτημα σεβασμού της δημόσιας περιουσίας. Περιουσία που δεν ανήκει σε κανέναν άλλο πέρα από τους ανθρώπους της Χίου.

Υπενθυμίζεται πως το παρόν έργο θα διαρκέσει δύο έτη και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 €. Πρόκειται για παρεμβάσεις σε κτήρια και αύλειους χώρους των σχολείων του Δήμου μας.

Αφορά τις εξής μονάδες:

 1. Εσπερινό Γυμνάσιο Κάμπου – Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κάμπου (Παναγία Στρατήδαινα)
 2. Δημοτικό Σχολείο Κάμπου
 3. Δημοτικό Σχολείο Θολοποταμίου
 4. Δημοτικό Σχολείο Πυργίου
 5. Μουσικό Σχολείο Χίου (Θυμιανά)
 6. 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου (Παναγία Τουρλωτή)
 7. 4ο Γυμνάσιο Χίου (Παναγία Λέτσαινα)
 8. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου (Άγιος Γεώργιος)
 9. 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου (Παναγία Ερειθιανή)
 10. Γυμνάσιο Κάμπου
 11. 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
 12. 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου (Βαρβάσι)
 13. 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Χίου Λιβάνειο (τοποθέτηση διχτιού στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5)

Μέριμνα όλων στον Δήμο Χίου, ήταν, είναι και θα είναι, η ασφάλεια και η προστασία των παιδιών. Υπό αυτό το πρίσμα, αφενός οι βανδαλισμοί δεν έχουν χώρο αφετέρου δεν θα κάμψουν τις συνεχείς προσπάθειες των αρμοδίων που στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το παρόν και το μέλλον των παιδιών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ