20.8.2017 1:20

Βραδινή επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών από τη Σάμο στη Χίο

51 άτομα μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού με τη δικαιολογία ότι στη Σάμο δεν υπάρχουν κενές θέσεις

Φρένο σε οποιαδήποτε απόπειρα κλεισίματος της Σούδας μέσα στον Σεπτέμβριο βάζει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που μέσα στη νύχτα και πέρα από κάθε λογική αποφάσισε να αντικαταστήσει μέρος των κενών θέσεων στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ.. με μετανάστες από τη... Σάμο.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, οι κενές θέσεις που προκύπτουν στη ΒΙ.ΑΛ. να αναπληρώνονται από μετανάστες που διαμένουν στη Σούδα, με στόχο το άμεσο κλείσιμο του καταυλισμού της πόλης, η κυβέρνηση αποφάσισε να εισάγει μετανάστες από το γειτονικό νησί, με τη δικαιολογία ότι η δομή της Σάμου δεν μπορεί να ανταποκριθεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μεταναστών.  

Η επιχείρηση μεταφοράς στήθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου και ανέλαβε να τη φέρει σε πέρας σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ολοκληρώνοντάς τη λίγο μετά τις 21:00 της ίδιας ημέρας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης μεταφέρθηκαν συνολικά 51 άτομα (20 παιδιά και 31 ενήλικες) ανάμεσά τους και 4 άτομα με προβλήματα στην κίνηση.

Την έλλειψη σχεδιασμού της κυβέρνησης αναδεικνύει εκτός των άλλων το γεγονός ότι και στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. η κατάσταση είναι ίδια με τη Σάμο, αφού εξαιτίας της έλλειψης χώρων δεκάδες άτομα κοιμούνται καθημερινά στα πέριξ χωράφια. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τα 51 άτομα, αφού μετά τη μεταφορά τους από το Λιμάνι της Χίου στη ΒΙ.ΑΛ. διέμειναν προσωρινά (;) στην ύπαιθρο. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ