Χίος Πόλη

1/11/17 15:30

τελ. ενημ.: 2/11/17 10:31

ΒΙΝΤΕΟ- Στον «Οίκο Αγάπης» το Ειδικό Σχολείο;

Το σενάριο της μεταφοράς του Ειδικού Σχολείου στον Οίκο Αγάπης στο Νεχώρι, εξετάζει ο Δήμος Χίου προκειμένου να επισπεύσει τη λύση στο σημαντικό στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.  

Όπως εξήγησε ο Μανώλης Βουρνούς κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η δημιουργία νέου σχολείου απαιτεί την δέσμευση χιλιάδων ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου Χίου τα οποία στην παρούσα φάση δεν μπορούν να διατεθούν.

«Μέχρι να βρούμε τα χρήματα για τη μελέτη, μέχρι να προκηρύξουμε τη μελέτη και μετά να περιμένουμε το επόμενο ΕΣΠΑ μετά το 2020, θα απαιτηθεί τεράστιος χρόνος», εξήγησε.

Εξαιτίας των παραπάνω ο Δήμος εξετάζει την πρόταση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Ελένης Κανταράκη προκειμένου να μεταφερθεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στον Οίκο Αγάπης. «Η ανταπόκριση από τον Οίκο Αγάπης είναι θετική. Θα πρέπει να κάνουμε μία προμελέτη να δούμε πως θα χωρέσουν τα τμήματα αυτών των σχολείων στο νέο κτίριο και στη συνέχεια να προχωρήσουμε. Σίγουρα απαιτούνται πολύ λιγότερος χρόνος και πολύ λιγότερα χρήματα», κατάληξε ο  Μανώλης Βουρνούς.   

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση