Χίος Πόλη

9/11/17 12:20

τελ. ενημ.: 10/11/17 11:14

ΒΙΝΤΕΟ- Σουρωτήρι το ΠΡΟΚΕΚΑ Μυτιλήνης καταγγέλλουν οι Αστυνομικοί

Την ώρα που στη Χίο η Δημοτική Αρχή το διαφημίζει ως τη μόνη λύση για την αποσυμφόρηση του νησιού

Οι τραγικές ελλείψεις στο Προαναχωρησιακό Κέντρο της γειτονικής Μυτιλήνης, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την απόδραση 2 προσφύγων το απόγευμα της Τετάρτης καθώς και τη σύλληψη 4 αστυνομικών που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ως υπεύθυνοι για το συμβάν.

Στο προαναχωρησιακό κέντρο κρατούνται 140 πρόσφυγες και μετανάστες που είτε έχουν απορριπτικές αποφάσεις για άσυλο είτε έχουν συλληφθεί και φυλάσσονται από οχτώ αστυνομικούς βάρδιας. Οι άνθρωποι που κρατούνται στο χώρο αυτό, γνωρίζουν ότι το ταξίδι γι αυτούς προς την ελευθερία έχει σταματήσει εκεί. Προχθές τρία άτομα , σκαρφάλωσαν  την περίφραξη του κλειστού κέντρου και κατάφεραν να διαφύγουν οι δύο, ενώ ο τρίτος συνελήφθη.

Όπως προβλέπεται σε περίπτωση απόδρασης , οι τέσσερις από τους αστυνομικούς βάρδιας που ήταν υπεύθυνοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όμως αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων καθώς  όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο γραμματέας της ένωσης  Απόστολος Παπαδέλλης  «είχαμε προειδοποιήσει για αυτή την εξέλιξη, οι ελλείψεις στο κέντρο αυτό είναι τραγικές , δεν πληροί τις προϋποθέσεις για κέντρο κράτησης και την πληρώνουν οι συνάδελφοί μας. Δε λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας , δεν υπάρχει ασφάλεια του χώρου , γύρω γύρω είναι γεμάτο τρύπες, όλα είναι φτιαγμένα πρόχειρα. Για τις ελλείψεις  είχαμε ενημερώσει από την αρχή  τον εισαγγελέα αλλά και  το αρχηγείο μέσω της ομοσπονδίας μας αλλά δεν μας ακούει κανένας. Δε γίνεται να διώκονται εργαζόμενοι για τις παραλήψεις της κεντρικής διοίκησης, εμείς θα κινηθούμε νομικά από δω και πέρα για να προστατέψουμε τους συναδέλφους μας.»

 

Με πληροφορίες από: Lesvospost.com- ΕΡΤ Αιγαίου

Διαμαρτυρία και συγκίνηση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ο γραμματέας της ένωσης Απόστολος Παπαδέλλης

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Papadopoylos στις Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση