30.4.2017 15:25

ΒΙΝΤΕΟ- «Πυλώνας της Ευρώπης ο ελληνικός πολιτισμός»

Ενθουσιασμένος από τη Βιβλιοθήκη Κοραή και το Κάστρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τον ενθουσιασμό του για το πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο της Χίου, έδειξε με κάθε τρόπο ο Προκόπης Παυλόπουλος, επισκεπτόμενος μετά τον Άγιο Μηνά, τόσο την Βιβλιοθήκη Χίου «Ο Κοραής», όσο και τα τείχη του Φρουρίου όπου παρέστη στην εκδήλωση της Περιφέρειας «Europe in my region».

Ο Π.τ.Δ., ξεναγήθηκε στο κτίριο της Βιβλιοθήκης από τον Κ. Μερούση δείχνοντας μάλιστα ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από την προσωπική βιβλιοθήκη του Γ. Θεοτοκά, τα πρωτότυπα της χάρτας του Ρήγα Φεραίου και το γραφείο του Γ. Ψυχάρη.

Λίγο αργότερα βρέθηκε στο Κάστρο της πόλης, όπου ξεναγήθηκε στο έργο της ανάπλασης από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Όλγα Βάσση. Προηγουμένως συναντήθηκε στην πόρτα Ματζόρε με 50 μαθητές από δημοτικά σχολεία του νησιού, οι οποίοι του μετέφεραν τη γνώμη τους για τις πολιτιστικές υποδομές της Χίου.

«Αυτή η πρωτοβουλία είναι προορισμένη να δείξει στους Ευρωπαίους πολίτες, το πνεύμα της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας και το πώς η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τον κάθε λαό να αναδείξει αυτό που επιθυμεί, αφού ο ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι το σύνολο όλων εκείνων των επιτευγμάτων των λαών του. Και αυτό είναι το μεγαλείο του. Εδώ στη Χίο αναδεικνύεται η συμβολή της Ευρώπης μέσω της συγχρηματοδότησης για την ανάδειξη των χερσαίων τειχών του Φρουρίου. Τέτοιες ουσιαστικές πρωτοβουλίες οδηγούν σε μία ενιαία ευρωπαϊκή συνείδηση, που μέσα από αυτή η Ευρώπη βαθαίνει τις ρίζες της. Και αυτό το έχουμε πολύ ανάγκη. Η Ευρώπη ναι μεν οικονομικά μπορεί να έχει προχωρήσει ωστόσο έχει μείνει πίσω στις θεσμικές εκείνες ρίζες οι οποίες βοηθούν στην ευρωπαϊκή συνείδηση των λαών που θα οδηγήσει στην ευρωπαϊκή ενωποίηση. Ο πολιτισμός έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους Έλληνες. Να μην ξεχνάμε ότι ο βασικός πυλώνας της Ευρώπης είναι ο ελληνικός πολιτισμός και το αρχαίο ελληνικό πνεύμα», ανέφερε.  

Δείτε φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ