Χίος Πόλη

5/4/17 18:10

τελ. ενημ.: 6/4/17 9:40

ΒΙΝΤΕΟ- Μαύρη εργασία σε 13 Μ.Κ.Ο. στη Χίο, αλλά χωρίς στοιχεία, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

Να διαλευκάνει το καθεστώς κάτω από το οποίο απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι στις 22 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Χίο, επιχειρεί το Εργατικό Κέντρο Χίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων Ελλάδας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Κ. Λίνας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Καραγεωργόπουλος, επισημάνθηκε ότι μόλις 9 από τις 22 Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στο νησί έχουν πιστοποιηθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας ενώ για τις υπόλοιπες 13 άφησε σαφείς αιχμές ότι ερευνώνται για μαύρη και αδήλωτη εργασία.

«Επισήμως έχουμε 9 Μ.Κ.Ο. στο νησί αλλά υπάρχουν 22. Έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν συνάδελφοι που απασχολούνται υπό τον μανδύα του εθελοντή παρότι παρέχουν υπηρεσίες εξαρτημένης εργασίας. Εμείς επιχειρούμε να χαρτογραφήσουμε τις Μ.Κ.Ο. ώστε κανείς να μην είναι απλήρωτος και ανασφάλιστος, να ξέρουμε που πάνε τα κονδύλια της Ε.Ε.», ανέφερε ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Ερωτώμενος από τον «π» να ξεκαθαρίσει τα λεγόμενά του για το εάν πέρα των 9 πιστοποιημένων Μ.Κ.Ο. για τις υπόλοιπες υπάρχουν καταγγελίες για μαύρη και αδήλωτη εργασία, απάντησε θετικά, με τον Κ. Λίνα να σπεύδει να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα των πιστοποιημένων Μ.Κ.Ο. στοχοποιώντας όλες τις υπόλοιπες.

Ποιες Μ.Κ.Ο. είναι πιστοποιημένες

Σύμφωνα με τη λίστα οι 9 πιστοποιημένες Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στη Χίο είναι:

Praksis, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, NRC, Samaritan’s Purse, ΜΕΤΑδραση, Women and Health Alliance International (WAHA), Salvamento Maritimo Humanitario (SMH), UNHCR (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ) και Γιατροί του Κόσμου.

Δεν ενημέρωσαν κανέναν

Το πρώτο σφάλμα των μη στοχειοθετημένων καταγγελιών, διαδέχθηκε ακόμα ένα ατόπημα από την πλευρά του Ε.Κ. Χίου, αφού η διοίκησή του δεν ενημέρωσε για την επίσκεψη του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου που ελέγχεται από δυνάμεις του Κ.Κ.Ε.. Ερωτώμενος για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκε το τοπικό σωματείο ο κ. Λίνας το απέδωσε στην έλλειψη χρόνου, αποφεύγοντας όμως να εξηγήσει πώς ενημερώθηκαν όλοι οι υπόλοιποι πέραν το συγκεκριμένου τοπικού σωματείου.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση