Χίος Πόλη

14/11/17 13:21

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:26

ΒΙΝΤΕΟ- «Κατηχητικό και συχνότερος εκκλησιασμός αντί της επιστροφής βιβλίων»

Υποχρεωτικό το μάθημα των θρησκευτικών, απαντά στους γονείς των Καμποχώρων ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής

Για μεμονωμένες ενέργειες, που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, κάνει λόγο ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής, σχολιάζοντας την κίνηση των γονέων του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων να επιστρέψουν τα βιβλία των θρησκευτικών ως «απαράδεκτα».

Όπως εξήγησε ο ίδιος η νομοθεσία προβλέπει ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για τους Έλληνες μαθητές και προαιρετικό, αφού πρώτα υπάρξει έγγραφη υπεύθυνη δήλωση γονέα, για τους αλλοδαπούς μαθητές.

«Τους ενόχλησαν οι αναφορές σε άλλες θρησκείες. Όμως είναι ένα βιβλίο που παρά τις διαφωνίες ορισμένων Μητροπολιτών έχει λάβει την έγκριση από την Ιερά Σύνοδο», εξήγησε ο ίδιος στην κάμερα του Politischios.gr.

Ερωτώμενος πάντως για το τι προτρέπει τους γονείς, αντί της κατάθεσης βιβλίων, ο κ. Κελεπερτζής σημείωσε: « Αν πράγματι είμαστε τόσο πιστοί Χριστιανοί τότε θα συνιστούσα τα παιδιά να εκκλησιάζονται τακτικά και να παρακολουθούν το κατηχητικό ώστε να διδάσκονται την αγάπη, την αδελφοσύνη και την συνεργασία με τους υπόλοιπους μαθητές, την αλληλοβοήθεια και την αλληλοκατανόηση, δηλαδή τα βασικά στοιχεία του Χριστιανισμού».