24.10.2017 16:49

ΒΙΝΤΕΟ- Έρχονται κυκλοφοριακές αλλαγές στην καρδιά της πόλης

Σημαντικές αλλαγές στην καρδιά του κέντρου της πόλης αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, η Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου, οι οποίες αναμένεται να λειτουργήσουν προς όφελος των πεζών αλλά και των δικύκλων, διευκολύνοντας όμως και τη διέλευση των οχημάτων που μέχρι σήμερα σε πολλά σημεία παραμένει προβληματική.

Το σημείο από το οποίο προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν οι αναπλάσεις, έξω από το κτίριο της πρώην Ιωνικής Τράπεζας. 

Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από το ύψος της πρώην Ιωνικής Τράπεζας. Εκεί η μία θέση στάθμευσης για τα Άτομα με Αναπηρία θα παραμείνει ως έχει ενώ οι υπόλοιπες θέσεις στάθμευσης θα δοθούν στα δίκυκλα. Παράλληλα θα διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια με το οδόστρωμα όμως να παραμένει στα 3 μέτρα.

Σε αυτή την οδό η θέση στάθμευσης θα μεταφερθεί από τα δεξιά στα αριστερά. 

Λίγα μέτρα μακρύτερα, στην ανώνυμη οδό που συνδέει τη Βενιζέλου με τη Φιστέλ ντε Κουλάνς, προβλέπεται η μεταφορά των θέσεων στάθμευσης από τα δεξιά της οδού στα αριστερά και γίνεται διαπλάτυνση των πεζοδρομιών.

Ο οδός ΑΦΩΝ Ράλλη που θα μετατραπεί σε πεζόδρομος.

Η ακριβώς παράλληλη οδός, η Αφών Ράλλη, από τη συγκεκριμένη καταργείται τελείως και μετατρέπεται σε πεζόδρομο με τοποθέτηση πέτρας Καβάλας.

Ίσως η πιο σημαντική αλλαγή αφορά στην προέκταση της οδού Βενιζέλου εκεί όπου η διέλευση πεζών τώρα είναι απαγορευτική. 

Τέλος στην προέκταση της οδού Βενιζέλου, που παρότι απαγορεύεται η στάθμευση, είναι γεμάτη σταθμευμένα οχήματα, θα διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια ώστε να μη μπορεί να παρκάρει κάποιος ενώ το οδόστρωμα θα παραμείνει στα 3 μέτρα. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ