27.9.2017 12:03

ΒΙΝΤΕΟ- Έκλεισαν τα σχολειά των Καρδαμύλων και κατέβηκαν στην πόλη

Παράσταση διαμαρτυρίας δεκάδων μαθητών που ζητούν να μην καταργηθεί η μία από τις δύο ειδικότητες του ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων

Αποφασισμένοι να ανατρέψουν την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που καταργεί τον τομέα Οικονομικών του ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων, εμφανίστηκαν το πρωί της Τετάρτης δεκάδες μαθητές, καθηγητές και γονείς από τα Καρδάμυλα.

Μετά τη χθεσινή κατάληψη που πραγματοποίησαν σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του χωριού, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκεια προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω, λαμβάνοντας την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία και να κατέβουν στην πόλη πραγματοποιώντας δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας και πορεία προς Περιφέρεια, Δήμο και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Με μπροστάρηδες τους γονείς και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ντροπή στα Υπουργεία να κλείνουν τα σχολεία», οι μαθητές διατράνωσαν την θέλησή τους να μην επιτρέψουν τη σταδιακή κατάργηση τμημάτων που όπως είπαν θα οδηγήσει στο λουκέτο και αργότερα στη μεταφορά μαθητών είτε στον Βροντάδο, είτε στην πόλη.

«Πως θα πηγαίνω από τα Καμπιά στον Βροντάδο;»

Χαρακτηριστικό  παράδειγμα, του τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που κλείσει ο οικονομικός τομέας του ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων, είναι αυτό της μαθήτριας Δέσποινας Τσιαπή, που καθημερινά καλείται να μετακινηθεί από τα Καμπιά στα Καρδάμυλα. «Ήδη η μετακίνησή μου είναι δύσκολη. Αν κλείσει ο τομέας τότε καθημερινά θα πρέπει να μετακινούμαι από τα Καμπιά προς τον Βροντάδο», ανέφερε η ίδια, σημειώνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση το κράτος θα επωμιστεί τα έξοδα μεταφοράς της από και προς τα χωριά.

Παρά πάντως τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη ότι θα υπήρχε εξέλιξη για το θέμα την Δευτέρα, μέχρι στιγμής από το Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει ούτε φωνή, ούτε ακρόαση κάτι που ωθεί τους Καρδαμυλίτες σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ