13.6.2017 12:11

ΒΙΝΤΕΟ- Αυξημένη ετοιμότητα στο νησί για πιθανό μετασεισμό

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι φορείς της Χίου μετά τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε το Βόρειο Αιγαίο το απόγευμα της Δευτέρας. Κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου αποτιμήθηκε η κατάσταση ένα 24ωρο μετά τον μεγάλο σεισμό με τον Δήμο, την Περιφέρεια, την Αστυνομία, τον Στρατό, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό να καλούνται να εξετάσουν τα προβλήματα που προέκυψαν αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση.

Όπως έγινε γνωστό, σε τοπικό επίπεδο δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα είτε σε κτίριο δημόσιας υπηρεσίας είτε σε κάποιο σχολικό συγκρότημα με τα κλιμάκια της Τεχνικής Υπηρεσίας να πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους έπειτα από εντολή του Δημάρχου Χίου.

«Καμία ανησυχία για τη Χίο»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρενέβη τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Καθηγητής Ε. Λέκκας, που ξεκαθάρισε ότι το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε δεν συνδέεται με ρήγματα της Χίου.

Όπως εξήγησε ο Καθηγητής μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 90 περίπου μετασεισμοί κάτι που οδηγεί στην εκτίμηση ότι η σεισμική δραστηριότητα οδεύει προς εκτόνωση. Παρόλα αυτά ο κύριος προβληματισμός έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιος ισχυρός μετασεισμός. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ