13.12.2021 13:25

Αρχές του 2023 το νέο τελωνείο μαζί με την παλιά Ιχθυόσκαλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπ. Μετανάστευσης για να πετύχουμε χρηματοδότηση 3 εκ. ευρώ, λέει ο Δήμαρχος Χίου

Την είδηση ότι ο Δήμος Χίου έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Μετανάστευσης για χρηματοδότηση με 3 εκ. ευρώ του έργου της ανακατασκευής της υφιστάμενης αίθουσας επιβατών του Τελωνείου και της ενοποίησής της με την παλιά Ιχθυόσκαλα, επιβεβαίωσε μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Ο Δήμαρχος Χίου, ανέφερε ότι το έργο της ανακατασκευής αλλά και της αξιοποίησης της παλιάς Ιχθυόσκαλας, αφορά σε πρόταση του ίδιου το 2007, όταν ήταν στο τιμόνι του Λιμενικού Ταμείου, λέγοντας ότι, πλέον ήρθε η ώρα αυτός ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί.

Στόχος, όπως εξήγησε, είναι αφενός το Τελωνείο να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις ασφαλείας που έχει θέσει η επιτροπή Σένγκεν αλλά και να αποκτήσει το νησί μία πλήρως σύγχρονη και λειτουργική πύλη εισόδου ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τους επισκέπτες από την Τουρκία με ανθρώπινες συνθήκες.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο Δήμαρχος Χίου επεσήμανε ότι, βασικός στόχος είναι η παράδοση του έργου τους πρώτους μήνες του 2023 ενώ αναφέρθηκε και στο μάστερ πλαν του κεντρικού λιμένα λέγοντας ότι, σειρά θα πάρει η αξιοποίηση του νότιου τμήματος για το οποίο θα αναζητηθούν πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ