7.5.2017 21:39

Ανταποκρίθηκαν άριστα στην άσκηση

Με τις μνήμες της καταστροφικής πυρκαγιάς του περασμένου καλοκαιριού να είναι ακόμα νωπές, οι εθελοντικές ομάδες της Νότιας Χίου επιχείρησαν να ελέγξουν τους χρόνους αντίδρασής τους, πραγματοποιώντας άσκηση ετοιμότητας με επίκεντρο το Μουσείο Μαστίχας.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε έκταση γεμάτη με σχίνους βορείως του Μουσείου Μαστίχας την ώρα που μέσα σε αυτό βρίσκονταν δεκάδες επισκέπτες. Την ώρα έναρξης του συμβάντος ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του Μουσείου, στη συνέχεια τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέσα Πυρόσβεσης, ειδοποιήθηκε η Π.Υ. Χίου που με τη σειρά της ενημέρωσε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Αρμολίων και τις εθελοντικές ομάδες της Νότιας Χίου και τέλος απομάκρυνε ασφαλώς τους επισκέπτες από το Μουσείο.

Υπό τον άψογο συντονισμό της ομάδας «Ι», οι εθελοντικές ομάδες του Λιθίου, των Μεστών, του Πυργίου και της Καλλιμασιάς, επιχείρησαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς πριν φθάσουν τα οχήματα από το κέντρο της πόλης.

Αναφερόμενος στην άσκηση ο Ι. Αρχοντάκης τόνισε ότι αυτή είχε ως στόχο την ανάδειξη τόσο του επιπέδου ετοιμότητας όσο και του άψογου συντονισμού των εθελοντικών ομάδων, που σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς πριν την εξάπλωσή της.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς αλλά και ο πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. Γ. Τούμπος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ