31.8.2017 11:50

Αλλού μένουν και αλλού δηλώνουν τα παιδιά τους σχολείο

Αδυναμία ορθής εφαρμογής του χωροταξικού σχεδιασμού, με ευθύνη γονέων και διευθυντών, διαπιστώνει σε ανακοίνωσή της η Ε.Λ.Μ.Ε. Χίου

Τον προβληματισμό της για την αδυναμία ορθής λειτουργίας του χωροταξικού σχεδιασμού για την κατανομή των μαθητών, καταθέτει μέσα από ανακοίνωσή της η Ε.Λ.Μ.Ε. Χίου.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Λ.Μ.Ε. Παναγιώτης Νικήτας, εξήγησε ότι κάθε χρόνο τίθεται σε εφαρμογή ένας κανονισμός που καθορίζει σε ποια γυμνάσια θα διοχετεύονται οι απόφοιτοι του δημοτικού βάση του τόπου διαμονής που έχουν δηλώσει οι γονείς τους. Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι γονείς καταστρατηγούν τον κανονισμό δηλώνοντας διαφορετικό τόπο κατοικίας με αποτέλεσμα τα παιδιά να πηγαίνουν τελικά σε διαφορετικό σχολείο.

«Αντί του πραγματικού τόπου διαμονής οι γονείς μπορεί να προσκομίσουν ένα λογαριασμό των παππούδων ή των γιαγιάδων των παιδιών, ανάλογα σε ποιο σχολείο θέλουν να πάει ο μαθητής. Έτσι αντί για παράδειγμα να πάνε στο 1ο Γυμνάσιο, τελικά πηγαίνουν στο 3ο», ανέφερε ο κ. Νικήτας και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μία αλυσίδα προβλημάτων που συνεχίζεται και στο λύκειο. Ενώ δηλαδή ο σχεδιασμός των σχολείων προβλέπει την ισοκατανομή των μαθητών στα σχολεία αυτό τελικά δεν γίνεται. Οι γονείς είναι αδιανόητο είτε να σκέπτονται οι ίδιοι είτε να οδηγούνται στην τακτική να προσπαθούν με πλάγιους τρόπους να αλλάζουν το σχολείο που θα φοιτήσει το παιδί τους στο γυμνάσιο ή στο λύκειο και να πιέζουν τους διευθυντές να παραβαίνουν τους νόμους».

Με δεδομένο ότι και φέτος ο χωροταξικός σχεδιασμός της κατανομής μαθητών, επιχειρείται να τιναχθεί στον αέρα, το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ της Ε.Λ.Μ.Ε. και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ