Χίος Πόλη

25/1/18 19:08

τελ. ενημ.: 26/1/18 9:44

Αλαλούμ με την αφαίρεση φωτιστικών έπειτα από εντολή Καραμανή

Μία ξεχωριστή διάσταση του εγχειρήματος του αντιδημάρχου Γ. Καραμανή να αφαιρέσει τα φωτιστικά της ΔΕΗ που βρίσκονταν σε ιδιωτικές εκτάσεις, έφερε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της Πέμπτης ο πρώην αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Ν. Νύκτας.

Όπως επεσήμανε τουλάχιστον την περίπτωση του Βροντάδου τα περισσότερα φωτιστικά φώτιζαν διαβατά, αν και βρίσκονταν μέσα σε ιδιωτικό χώρο, και αποτελούσαν επέκταση του δημοτικού φωτισμού, τις περισσότερες φορές με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.

«Από πότε μία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να αλλάξει με απόφαση ενός αντιδημάρχου;», διερωτήθηκε ο κ. Νύκτας, τονίζοντας ότι για την περίπτωση του Βροντάδου υπάρχει πληθώρα παραπόνων από ιδιοκτήτες κατοικιών που το βράδυ αναγκάζονται να περνούν μέσα από στενά και σκοτεινά σοκάκια για να φθάσουν στα σπίτια τους.

Από την πλευρά του ο Γ. Καραμανής τόνισε ότι η αφαίρεση των φωτιστικών βασίστηκε στη μελέτη ιδιώτη μελετητή που εντόπισε φωτιστικά σώματα σε στύλους της ΔΕΗ που ήταν τοποθετημένοι μέσα σε ιδιωτικούς χώρους. Δεν απέκλεισε μάλιστα την περίπτωση να έχουν γίνει λάθη σε ορισμένες περιπτώσεις, λέγοντας ότι η Υπηρεσία θα εξετάσει τα παράπονα των πολιτών ώστε να προχωρήσει στην απαραίτητη διόρθωση.

«Λάθη μπορούν να έχουν γίνει. Όμως η πλειονότητα των 360 περιπτώσεων αφορά σε κάποιους που φώτιζαν τις αυλές τους σε βάρος όλων των υπολοίπων», επεσήμανε ο ίδιος.

Το θέμα πάντως της αδιάκριτης αφαίρεσης φωτιστικών σωμάτων είχε αναδείξει το politischios.gr σε δημοσίευμά του προ ημερών.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση