23.1.2018 13:50

7.000 ευρώ από τον Δήμο Χίου στη Μόστρα Θυμιανών

Στο συνολικό ποσό των 15.700 ευρώ ανέρχεται για φέτος το κόστος των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Μόστρας με επίκεντρο τα Θυμιανά, με τον ΜΕ.Ο.Θ. να αναζητά πόρους προκειμένου να ανταπεξέλθει στα έξοδα του χιώτικου καρναβαλιού που τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερό πόλο έλξης τόσο για ντόπιους όσο και για τους γείτονες.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το 2017 ο ΜΕ.Ο.Θ. επιχορηγήθηκε με 6.000 ευρώ όταν τα συνολικά έξοδα ανήλθαν σε 9.800 ευρώ. Για φέτος οι διοργανωτές θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση και εμπλουτισμό των εκδηλώσεων της Μόστρας με νέα ηχογράφηση του Ταλιμιού καθώς και τη δημιουργία τριών τρίγλωσσων μπάνερ που θα τοποθετηθούν στην πλατεία Κόμπικου με θεματολογία την ιστορία της Μόστρας, των συναφιών της πέτρας και φωτογραφικό  υλικό.

Αναγνωρίζοντας τα αυξημένα έξοδα, ο Δήμος προτίθεται να επιχορηγήσει τη Μόστρα με 7.000 ευρώ, καλύπτοντας σχεδόν το μισό κόστος των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ