21.5.2017 21:28

2ο σε επισκεψιμότητα το Μουσείο Μαστίχας ανάμεσα στα 9 του Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς

Σημαντικά στοιχεία που αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος της δημιουργίας του Μουσείου Μαστίχας καθώς και την ανάδειξή του ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του τοπικού πολιτιστικού γίγνεσθαι και της τοπικής τουριστικής οικονομίας, παρουσίασε το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στη Δημητσάνα της Αρκαδίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι Δήμαρχοι, στις περιοχές των οποίων λειτουργούν μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Μανώλης Βουρνούς. Η συνάντηση έγινε σε μία προσπάθεια  αποτίμησης της αλληλεπίδρασης μεταξύ των μουσείων και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Εκεί ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει μια προσπάθεια συγκρότησης ενός δικτύου μεταξύ των Δήμων και του ΠΙΟΠ για τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος των μουσείων σε πολιτικές πολιτιστικής ανάπτυξης πάντα με έμφαση στην τοπική παραγωγική παράδοση και στις δυνατότητες της να βοηθήσει την τοπική ανάπτυξη.
Βάσει της έρευνας του ΙΟΒΕ που παρουσιάστηκε, το Μουσείο Μαστίχας του ΠΙΟΠ, μέσα στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του βρίσκεται δεύτερο σε επισκεψιμότητα ανάμεσα στα 9 μουσεία του ΠΙΟΠ και 17ο ανάμεσα σε όλα τα μουσεία της χώρας, αμέσως κάτω από το νέο μουσείο της Σαντορίνης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ