9.10.2017 11:55

18.000 ευρώ ανά έτος πληρώνουν οι Δημότες για στύλους της ΔΕΗ σε ιδιωτικούς χώρους

Μία παθογένεια ετών, που κόστιζε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον δημότη της Χίου ήρθε να αποκαλύψει η μελέτη του Δήμου για το σύνολο του δημοτικού φωτισμού σε όλο το νησί. Τα στοιχεία του μελετητή, ότι 360 συμπολίτες μας φωτίζουν ιδιοκτησίες τους με χρήματα που πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι δημότες, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει ένα «κοινό μυστικό» των τελευταίων δεκαετιών.

Η έλλειψη ολοκληρωμένης εικόνας, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο μία τμηματική αντίληψη του γενικότερου προβλήματος που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν αποσπασματικά.

«Πριν γίνει η καταγραφή δεν είχαμε τρόπους να εντοπίσουμε τα φωτιστικά που υπήρχαν σε ιδιωτικούς χώρους. Τα εντοπίζαμε μόνο με το μάτι, είτε εμείς, είτε οι υπάλληλοι. Στη συνέχεια δίναμε εντολή να βγει η λάμπα από το φωτιστικό και παράλληλα συντάσσαμε αίτημα προς τη ΔΕΗ να αφαιρέσει τον βραχίονα του φωτιστικού», εξηγεί στον «π» ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γ. Καραμανής.

Ερωτώμενος για το κόστος λειτουργίας των φωτιστικών σε ιδιωτικούς χώρους ο αντιδήμαρχος το υπολόγισε σε 40 – 50 ευρώ τον χρόνο για την κάθε λάμπα. «Με βάση τους υπολογισμούς της υπηρεσίας μας κάθε χρόνο οι δημότες πληρώνουν 18.000 ευρώ για να φωτίζονται ιδιωτικοί χώροι. Αν αυτό το ποσό το ανάγουμε και σε επίπεδο δεκαετίας ή εικοσαετίας τότε καταλαβαίνει κανείς πόσα χρήματα έχουν δοθεί για να εξυπηρετούνται ορισμένοι ιδιώτες. Σε κάθε περίπτωση αυτή η κατάσταση σταματά πλέον εδώ, αφού τώρα ξέρουμε με ακρίβεια που βρίσκεται το κάθε φωτιστικό», κατέληξε ο κ. Καραμανής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ