Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαμούλια, τα χριστουγεννιάτικα γλυκά της Χίου

Dec
04

H εμφάνισή τους θυμίζει κουραμπιέδες είναι όμως πιτούλες από τριφτή ζύμη γεμισμένες με αμύγδαλα και πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη.

Μερίδες:για 50-60 κομμάτια, Χρόνος προετοιμασίας:60', Χρόνος μαγειρέματος:30', Έτοιμο σε:1:30'

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 340γρ. βούτυρο γάλακτος ή φρέσκο
  • 160γρ. ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού γάλα
  • 6 φλιτζάνια (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 5 κουτ. σούπας μπράντι
  • 2 αβγά

Για τη γέμιση

  • 4 φλιτζάνια αμύγδαλα (όχι ασπρισμένα) και καβουρδισμένα ή καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • λίγη κανέλα

Για την επικάλυψη

  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη

ΠΗΓΗ: https://www.olivemagazine.gr/

Σχόλια άρθρου: 0