ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

4.12.2019 11:32

Μαμούλια, τα χριστουγεννιάτικα γλυκά της Χίου

H εμφάνισή τους θυμίζει κουραμπιέδες είναι όμως πιτούλες από τριφτή ζύμη γεμισμένες με αμύγδαλα και πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη.

Μερίδες:για 50-60 κομμάτια, Χρόνος προετοιμασίας:60', Χρόνος μαγειρέματος:30', Έτοιμο σε:1:30'

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 340γρ. βούτυρο γάλακτος ή φρέσκο
  • 160γρ. ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού γάλα
  • 6 φλιτζάνια (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 5 κουτ. σούπας μπράντι
  • 2 αβγά

Για τη γέμιση

  • 4 φλιτζάνια αμύγδαλα (όχι ασπρισμένα) και καβουρδισμένα ή καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • λίγη κανέλα

Για την επικάλυψη

  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη

ΠΗΓΗ: https://www.olivemagazine.gr/

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ