Γαστρονομία / Διασκέδαση

27/4/17 19:00

τελ. ενημ.: 27/4/17 19:00

ΒΙΝΤΕΟ- Άρωμα Χίου στο… «Γεύσεις από Ελλάδα»

Το οικονομικό ψάρι, και τα θρεπτικά του συστατικά αποτέλεσαν το αντικείμενο της εκπομπής της ΕΡΤ-2 που μεταδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Η δημοσιογράφος Μαρία Ολυμπίτη, στο πλαίσιο της εκπομπής φιλοξένησε τον ιχθυολόγο της εταιρίας Forkys Βασίλη Κασμά που ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, αποκάλυψε πως μεγαλώνουν και με τι τρέφονται τα ψάρια καθώς και τη διαφορά των ψαριών της ιχθυοκαλλιέργειας με αυτά που ζουν ελεύθερα στη θάλασσα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος οι ελληνικές μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών αποτελούν τη 2η παγκόσμια δύναμη στον κλάδο, ωστόσο μόλις το 5% της παραγωγής προορίζεται για την Ελλάδα και το 95% εξάγεται στον υπόλοιπο κόσμο.

«Δυστυχώς ο Έλληνας είναι ακόμα επιφυλακτικός απέναντι στα ψάρια των ιχθυοκαλλιεργειών», ανέφερε ο κ. Κασμάς υπογραμμίζοντας παράλληλα την αισθητή διαφορά κόστους ανάμεσα στην αγορά άγριου ψαριού με αυτό της ιχθυοκαλλιέργειας.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα της εκπομπής:

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση