27.4.2017 19:00

ΒΙΝΤΕΟ- Άρωμα Χίου στο… «Γεύσεις από Ελλάδα»

Το οικονομικό ψάρι, και τα θρεπτικά του συστατικά αποτέλεσαν το αντικείμενο της εκπομπής της ΕΡΤ-2 που μεταδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Η δημοσιογράφος Μαρία Ολυμπίτη, στο πλαίσιο της εκπομπής φιλοξένησε τον ιχθυολόγο της εταιρίας Forkys Βασίλη Κασμά που ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, αποκάλυψε πως μεγαλώνουν και με τι τρέφονται τα ψάρια καθώς και τη διαφορά των ψαριών της ιχθυοκαλλιέργειας με αυτά που ζουν ελεύθερα στη θάλασσα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος οι ελληνικές μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών αποτελούν τη 2η παγκόσμια δύναμη στον κλάδο, ωστόσο μόλις το 5% της παραγωγής προορίζεται για την Ελλάδα και το 95% εξάγεται στον υπόλοιπο κόσμο.

«Δυστυχώς ο Έλληνας είναι ακόμα επιφυλακτικός απέναντι στα ψάρια των ιχθυοκαλλιεργειών», ανέφερε ο κ. Κασμάς υπογραμμίζοντας παράλληλα την αισθητή διαφορά κόστους ανάμεσα στην αγορά άγριου ψαριού με αυτό της ιχθυοκαλλιέργειας.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα της εκπομπής:

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ