Επιμελητηριακές εκλογές 2017

14/12/17 19:44

τελ. ενημ.: 15/12/17 14:40

Καίρια επιμελητηριακά ερωτήματα θέτει η Παγχιακή

Η αδιαμφισβήτητη επιρροή του μεταναστευτικού στη διαμόρφωση της τελικής εικόνας της τοπικής μας οικονομίας εμπλέκει και την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα στις επικείμενες εκλογές του Επιμελητηρίου. Με ανακοίνωση της ζητά από τους δυο συνδυασμούς ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα της.

Η ανακοίνωση

Λίγες ακόμη μέρες έμειναν μέχρι τις εκλογές του Επιμελητηρίου.
Με δεδομένο ότι το μεταναστευτικό αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες των νησιών και ως εκ τούτου και ο επιχειρηματικός κόσμος, νομίζουμε ότι οφείλουν οι δύο συνδυασμοί να καταθέσουν τις απόψεις τους ενδεικτικά για τα παρακάτω:

1) Ποιές πιστεύουν ότι θα είναι οι επιπτώσεις του προβλήματος αυτού στο μέλλον του νησιού μας, σε κοινωνικό, επιχειρηματικό- οικονομικό και εθνικό επίπεδο.
2)Αν συμφωνούν με την επέκταση ή δημιουργία νέων δομών στο νησί με οποιαδήποτε ονομασία ή μορφή. 
3)Ποιές δράσεις- ενέργειες σκοπεύουν να κάνουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους σχετικά με την σταδιακή μετατροπή της οικονομίας σε παρασιτική λόγω του μεταναστευτικού και τις επιπτώσεις που δημιουργεί αυτό το γεγονός στην κανονική οικονομία και το τουριστικό προϊόν.
4)Ποια η γνώμη τους σχετικά με την συμπεριφορά και τον ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας και των ΜΚΟ, για τις πρακτικές που ακολουθούν, όπως για παράδειγμα εκείνες που ενθαρρύνουν την μακρόχρονη εγκατάσταση μεταναστευτικών πληθυσμών στο νησί, με την ανεξέλεγκτη ενοικίαση χώρων και την δημιουργία παράλληλων δομών.
5)Πώς θα διαχειριστούν μελλοντικά ''επενδυτικά'' προγράμματα σχετικά με το μεταναστευτικό; Θα τα αντιμετωπίσουν μόνο σε οικονομική-''αναπτυξιακή '' βάση ή σε συνάρτηση και με άλλους πυλώνες (κοινωνικούς, εθνικούς κλπ) της ακριτικής -νησιωτικής ζωής μας.

Σχόλια άρθρου: 0