7.9.2021 15:05

Σύζευξη δυνάμεων για το επιστημονικό και επαγγελματικό αύριο του νησιού

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιμελητηρίου Χίου

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Επιμελητήριο Χίου με στόχο την προσφορά τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στο χώρο της αγοράς.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Πρυτάνισσα, Χρυσή Βιτσιλάκη, ο  Καθηγητής  Μανώλης Χριστοφάκης και εκ μέρους του Επιμελητηρίου Χίου, ο Πρόεδρος, Παντελής Λεγάτος. 

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου η Πρυτάνισσα, Χρυσή Βιτσιλάκη αναφέρθηκε στην προσπάθεια του  Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την οποία θα συμβάλλει στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης με στόχο την ουσιαστική συνεισφορά στο επιχειρηματικό αύριο του τόπου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Π. Λεγάτος ευχαρίστησε την Πρυτάνισσα γι' αυτή την συνεργασία τονίζοντας παράλληλα την σημασία της επιμόρφωσης των επιχειρηματιών.

Οι στόχοι του Μνημονίου Συνεργασίας συγκεκριμένα είναι:

  • H ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών δράσεων (όπως π.χ. σεμινάρια κατάρτισης) σε αντικείμενα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία πραγματοποιούνται μέσω του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ. Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όταν απαιτείται, σύμφωνα με το άρθρο 48 του ν. 4485/2017.
  • H ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών.
  • H οργάνωση κοινών εθνικών και διεθνών συνεδρίων.
  • H υποδοχή, από το Επιμελητήριο πρακτικά ασκούμενων φοιτητών/φοιτητριών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
  • Η συμμετοχή εκπροσώπου της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου στην εξωτερική συμβουλευτική επιτροπή (external advisory council) του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ