4.7.2023 16:40

Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Κυβερνοασφάλεια

Το Εργαστήριο «Τεχνολογίες Προστασίας της Ιδιωτικότητας και Εφαρμογές Πληροφορικής στις Κοινωνικές Επιστήμες – PrivaSILab»του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει κατά το διάστημα 10-21 Ιουλίου 2023 Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Κυβερνοασφάλεια «IPICS 2023 - Intensive Program In Cyber Security: businessandtechnicalperspectives».

Το Θερινό Σχολείο IPICS 2023 αποτελεί ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο εβδομάδων, στο οποίο θα παρουσιάσουν εισηγήσεις 20 καταξιωμένοι καθηγητές και διακεκριμένοι ερευνητές προερχόμενοι από 15 κορυφαία Πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς της Ευρώπης, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας. Στο διάστημα αυτό, σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και επαγγελματίες της Πληροφορικής, προερχόμενοι από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας, θα παρακολουθήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και θα ενημερωθούν για συναφή τεχνικά και νομικά ζητήματα καθώς και για λοιπά κρίσιμα ερευνητικά ζητήματα. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα και έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν 40 διαλέξεις διάρκειας 1.5 ώρα εκάστη.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί ένα από τα βασικά μέλη του δικτύου IPICS, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνεται το Θερινό Σχολείο. Τα τελευταία 20 χρόνια το IPICS έχει καθιερωθεί στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα ως «Τhe Academic European School on ICT security», δηλαδή ως ένα από τα πιο αξιόλογα ακαδημαϊκά ευρωπαϊκά σχολεία στην Ασφάλεια των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Φέτος το θερινό σχολείο χρηματοδοτείται από το EITDigitalτο μεγαλύτερο οικοσύστημα ψηφιακής καινοτομίας στην Ευρώπη, στο οποίο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι μέλος από το 2022.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου IPICS είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: https://summerschool.eitdigital.eu/cyber-security-between-tech-and-business

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ