25.5.2022 7:09

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Ως εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στα τμήματα της Χίου, χαιρετίζουμε τους δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που στήριξαν και πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής στα τμήματα του νησιού.

Το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και ευθύνη, για τα μεγάλα καθήκοντα που μας περιμένουν στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος, απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή και τις σπουδές μας.

Άλλωστε τα δεκάδες χιλιάδες <<γαρύφαλλα>> που έπεσαν πανελλαδικά στις κάλπες αναδεικνύοντας την Πανσπουδαστική Κ. Σ σε πρώτη δύναμη μετά από 35 χρόνια, είναι η αποστομωτική απάντηση του φοιτητικού κινήματος, της νέας γενιάς που << δε βολεύεται με λιγότερο ουρανο>>.Είναι το αποφασιστικό, τολμηρό και σίγουρό της βήμα να βγει μπροστά, να γίνει πρωταγωνίστρια και να κατακτήσει όσα της αξίζουν μαζί με τον λαό.

Η κυβερνητική πολιτική καταδικάστηκε με τη μεγάλη πτώση της ΔΑΠ πανελλαδικά. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες άφησαν στην ανυπαρξία τους τις δυνάμεις του "βάζω πλάτη παντού" και του «θα λογαριαστούμε μετά», της αναμονής σε σωτήρες και έστειλαν μήνυμα τόσο ξεκάθαρο που κανείς δεν μπορεί να το φέρει στα μέτρα του. Οι φοιτητές με την ψήφο τους στην Πανσπουδαστική δίνουν υπόσχεση ότι θα παλέψουν για το δίκιο τους.

Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες της ΔΑΠ προεκλογικά , με την καταστροφή του προπαγανδιστικού μας υλικού, με παραινετικά λόγια σε φοιτητές του στυλ << Μην τολμήσετε να τους ψηφίσετε>> και άλλα πολλά ,δεν κατάφεραν να ανακόψουν την ανοδική πορεία της ΠΚΣ ούτε στη Χίο, ούτε συνολικότερα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου , όπου το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ έφτασε στο 29,5 % σχεδόν 13% πάνω από τις εκλογές του 2019.

Παράλληλα μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι η ΠΚΣ κατάφερε να βγει αυτοδύναμη σε 2 τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τ.Ε.ΠΑ.Ε.Σ της Ρόδου και στο τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών στη Μυτιλήνη.

Η Πανσπουδαστική Κ.Σ εξέλεξε 8 έδρες στα Δ.Σ του νησιού και αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη ( ΤΔΕ 4 έδρες, 45 ψήφοι, ΤΝΕΥ 2 έδρες , 22 ψήφοι , ΤΜΟΔ 2 έδρες , 22 ψήφοι, ΤΟΔΙΤ 0 έδρες, 3 ψήφοι).

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ