12.2.2024 17:18

Ο διαγωνισμός Unknown Mission League 2024 στην Χίο

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ο 2ος διαγωνισμός STEM & Ρομποτικής Unknown Mission League (U.M.L) 2024, στον οποίο συμμετείχαν περισσότερες από 150 ομάδες και πάνω από 500 μαθητές και φοιτητές. Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε περιφερειακό επίπεδο σε 9 πόλεις με κοινή ώρα έναρξης. Για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την διοργάνωση ανέλαβε ο υπεύθυνος περιφέρειας Β.Α Αιγαίου του H.E.R.O (Hellenic Educational Robotics Organization) Μαθιούδης Ευάγγελος σε συνεργασία με το Ανδρεάδειο Γυμνάσιο Βροντάδου.

Στην Χίο διαγωνίστηκαν συνολικά 6 ομάδες. Η ομάδα Αστροπελέκια από το 2ο Δημοτικό Βροντάδου Παναγιά Ερυθιανή, η ομάδα Andreadio από το Γυμνάσιο Βροντάδου και οι ομάδες  O.Mi.Ro.S I – IV της ακαδημίας εκπαιδευτικής ρομποτικής STEMnRobotix Academy.

Οι ομάδες διαγωνίστηκαν σε άγνωστη αποστολή με θέμα την αυτόνομη μεταφορά ενός αντικειμένου από ένα τραπέζι Α σε ένα άλλο τραπέζι Β, με απόσταση μεταξύ τους 25 – 35 cm. Οι ομάδες έπρεπε να κατασκευάσουν αυτοσχέδιες γέφυρες, για να ενώσουν τα δυο τραπέζια και ρομπότ τα οποία θα προγραμμάτιζαν για να την μετακίνηση του φορτίου. Η συνολική διάρκεια του διαγωνισμού ήταν 4 ώρες.

Η πανελλήνια κατάταξη των ομάδων είναι:

 • Κατηγορία Kids (σύνολο ομάδων 82):
  • O.Mi.Ro.S IV 12η θέση
  • Αστροπελέκια 75η θέση
 • Κατηγορία Junior (σύνολο ομάδων 70):
  • O.Mi.Ro.S I 8η θέση,
  • O.Mi.Ro.S IΙΙ 41η θέση,
  • O.Mi.Ro.S IΙ 44η θέση,
  • Andreadio 49η θέση

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για τους Χιώτες μαθητές και είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα χαρούν κι άλλες επιτυχίες.

Ως τοπικοί διοργανωτές ευχαριστούμε θερμά την εθελοντική ομάδα της ακαδημίας STEMnRobotix Academy, τον διευθυντή του Γυμνασίου Βροντάδου κ. Στάθη Τομάζο και τους χορηγούς Εμπόριο & Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών & Κλιματιστικών Κιοσκεριάν, Φούρνος «Άννα», Αρτοποιείο «Αρτονοστιμιές» και αντιπροσωπείες – εμπορία ποτών & τορφίμων Λουκής Συρρής.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ