26.9.2023 17:54

Μια σημαντική πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ανάδειξη πολλαπλών συνεργειών στη ναυτιλία

“1st Chios International Shipping Summit: a dialogue between Academia and the Shipping Industry”

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει στη Χίο το "1st Chios International Shipping Summita dialogue between Academia and the Shipping Industry" με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας. 

Στόχος του Summit είναι η βαθύτερη κατανόηση των σύγχρονων τάσεων και προκλήσεων στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ναυτιλίας και ο προσδιορισμός των νέων αναγκών για έρευνα και παραγωγή τεχνογνωσίας. 

Θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν διεξοδικά σημαντικά θέματα αιχμής της παγκόσμιας ναυτιλίας, όπως η απανθρακοποίηση και η μετάβαση στην “πράσινη” ναυτιλία, οι κύριες όψεις και διαδικασίες προσαρμογής της σύγχρονης ναυτιλίας στα νέα δεδομένα και η ανάδειξη των επιτευγμάτων της έρευνας και ανάπτυξης καινοτομίας προς τις κατευθύνσεις αυτές. 

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που προάγει τη συνεργασία μεταξύ φορέων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων και ενισχύει τον διάλογο για την υιοθέτηση βέλτιστων και καινοτόμων πρακτικών που προάγουν την επιστήμη και το επιχειρείν. 

Το πρόγραμμα του Summit περιλαμβάνει 30 ομιλητές, διακεκριμένες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου, πλοιοκτήτες, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων της διεθνούς ναυτιλίας. Το “1st Chios International Shipping Summit τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητήριου Ελλάδος και της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας. 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα https://www.stt.aegean.gr/summit/

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ