13.1.2023 15:31

Έκθεση Έργων και Δράσεων Σχολείων Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Υ.ΠΑΙ.Θ. Χίου

Η χώρα μας, η Ελλάδα, διάγει μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις από της ιδρύσεώς της ως κράτος και η οποία εξελίχθηκε και εξελίσσεται επιδεινούμενη καθημερινά πολυεπίπεδα και πολυμέτωπα σε όλους τους τομείς της ζωής του Έλληνα πολίτη. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η πανδημία του covid-19 αλλά και ο πρόσφατος πόλεμος στην Ουκρανία. Άμεση συνέπεια της κρίσης είναι  να βάλλεται η εκπαίδευση και το σχολείο με πρωταγωνιστές τα επαγγελματικά σχολεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.). Κρίνοντας πως:

  • Αυξάνεται η ποιότητα εκροών της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα η γνωστική, η ανθρωπιστική και κοινωνική υποδομή των μαθητών μας, μέσω της ορθής σκοποστοχοθέτησης για την επίτευξη ενός έργου, αλλά και μέσω της καινοτομίας της δημιουργικότητάς και της ομαδικότητας, όταν υπάρχουν οι ανάλογες προκλήσεις.
  • Οι μαθητές/τριες μας ανατροφοδοτούνται από την χαρά της δημιουργίας για ένα έργο ή μια άσκηση που κατακτούν γνωστικά,  ενώ καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια, αποκτώντας παράλληλα και επικοινωνιακές δεξιότητες, όταν πρόκειται να την εκθέσουν στο ευρύ κοινό.
  • O/Η Εκπαιδευτικός της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικά στη Χίο, ανεξάρτητα από τους πολιτικούς εκπαιδευτικούς σχεδιασμούς, προσπαθεί να στέκει αταλάντευτα προσηλωμένος στο λειτούργημά του.
  • Το Παράρτημα Χίου του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών κλείνει τα 30 χρόνια παρουσίας του, στη Χίο.

H Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών - Παράρτημα Βορείου Αιγαίου αποφάσισε:

Tην πραγματοποίηση έκθεσης στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου από 17 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2023 με συνδιοργανωτή την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, το Δήμο Χίου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με θέμα:

"Έκθεση Έργων & Δράσεων Σχολείων Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Υ.ΠΑΙ.Θ. Χίου"

Στην έκθεση έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. του Δήμου Χίου και συγκεκριμένα τα: Ε.Κ. Χίου, 1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου, Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χίου, ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου, ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων, ΕΠΑ.Λ. Οινουσσών, το ΕΝΕΓΥΛ Χίου, το E.E.E.E.K Xίου και το Tσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών με όλους τους τομείς και τις ειδικότητες, που το επιθυμούν.

Το περιεχόμενο της έκθεσης αφορά επίδειξη εργαστηριακών ασκήσεων και εξοπλισμού, δοκίμια ή πινακίδες, έργα ατομικά ή ομαδικά, προϊόντα αλλά και δράσεις σχολείων.

Το εκτιθέμενο υλικό των σχολείων, όποιας μορφής επιλεγεί να είναι, θα μεταφερθεί και θα εκτεθεί με ευθύνη των σχολείων προσκομίζοντας έγκαιρα ό,τι απαιτείται από υλικοτεχνικής απόψεως και υποστηρικτικού υλικού (προτζέκτορες, οθόνες, θρανία, χαρτί περιτυλίγματος κλπ) για την έκθεσή του.

Οι διαθέσιμοι χώροι θα είναι στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, το ισόγειο και ο 1ος όροφος.

 Η προετοιμασία της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί: από 14-3-2023 – 16-3-2023 και η αποκατάσταση 4-4-2023 τις ώρες λειτουργίας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου.

Tα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17-3-2023 το απόγευμα όπου θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση και θα πραγματοποιηθεί ένας πρώτος απολογισμός της λειτουργίας των τριάντα ετών του Παραρτήματος Χίου του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή σύμφωνα με το πρόγραμμα λειτουργίας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου το οποίο θα αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους.

Προκειμένου να υλοποιηθεί ομαλά η οργάνωση της έκθεσης οι διευθυντές/τριες των ανωτέρω σχολείων με την συνδρομή του συλλόγου διδασκόντων θα πρέπει:

  • Να αναφέρουν γραπτώς, αν συμμετέχουν καθώς και ονομαστικά τους τομείς, τις  ειδικότητες, τις ομάδες (μαθητές, καθηγητές) και τα έργα ή δράσεις που θα εκτεθούν μέχρι την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023.
  • Στην περίπτωση που συμμετέχουν να ορίσουν έναν εκπαιδευτικό εκπρόσωπό τους, αν δεν επιθυμούν οι ίδιοι, υπεύθυνο για την διοργάνωση της έκθεσης.
Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ