10.8.2023 7:24

Εγκαινιάστηκε ένα πραγματικό κόσμημα για την εκπαίδευση

H Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Ανρεάδειου Γυμνασίου και Λυκείων Βροντάδου είναι γεγονός

H Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ανρεάδειου Γυμνασίου και Λυκείων Βροντάδου, του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Ανρεάδειου και ολόκληρου του Βροντάδου, είναι πια γεγονός και εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα, στο ισόγειο της πτέρυγας «Σταμάτης Κριμιζής», στα καινούργια κτίρια του Συγκροτήματος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ιστορικού Σχολείου του Βροντάδου όπου βρίσκεται.

Πάντα πρωτοπόρος ο Βροντάδος στον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, προχωρά δυναμικά στη νέα εποχή της γνώσης, της εκπαίδευσης και της μάθησης έχοντας πλέον αυτή τη σύγχρονη ψηφιακή βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε με τις ενέργειες και τη φροντίδα του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Αδρεάδειου Σχολείου Βροντάδου. Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα...και μας βάζει μέσα στη νέα μορφή βιβλιοθηκών...που είναι πλέον τα media labs, δηλαδή οι χώροι-εργαστήρια πολυμέσων, που είναι χώροι διασυνδεδεμένοι ηλεκτρονικά με άλλες βιβλιοθήκες (παγκοσμίως) και απευθύνονται σε μαθητές, εφήβους αλλά και  ενήλικες. Αυτοί οι νέοι χώροι οδηγούν τους επισκέπτες τους σε νέα μονοπάτια μάθησης και επικοινωνίας με τον πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2023

Μετά τον Αγιασμό και το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων από τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη που είχε δεξιά κι αριστερά του, τον Βρονταδούση Αστοφυσικό Σταμάτη Κριμιζή και τους Εκπροσώπους του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Ανδρεάδειου και τους Εκπροσώπους του Σχολείου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων Ανρεάδειου Γυμνασίου και Λυκείων Βροντάδου Παντελής Σαλιάρης, αφού μίλησε για το πολύ σημαντικό αυτό νέο απόκτημα του Βροντάδου και της Χίου, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Γιάννη Κελεμένη (απόφοιτο του Ανδρεάδειου που δαπάνησε με την ψυχή του 33.000 Ευρώ και περισσότερα...συν εργασία για την πραγματοποίηση της νέας αυτής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης) και στην Κατερίνα Ζαννίκου Αρχιτέκτονα που επιμελήθηκε το έργο με πραγματικό ζήλο.

   Ο Δήμος Χίου πρόσφερε 5.500 χιλιάδες Ευρώ για το έργο και στην ψηφιακή υποστήριξη του έργου πρόσφερε ο Μικές Βλυσίδης με εργασία και ενημέρωση των αρμοδίων της λειτουργίας του.

 Στα εγκαίνια παραβρέθηκε κόσμος πολύς της Εκπαίδευσης της Χίου και του Βροντάδου που συμπαραστάθηκε στη δημιουργία του νέου αυτού πολύτιμου έργου για την εκπαίδευση και τη ζωή του Βροντάδου και της Χίου καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ