24.2.2021 16:10

Ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher αγοράς tablet και laptop

Θέμα ημερών αποτελεί η εκκίνηση της διαδικασίας των αιτήσεων για το voucher των 200 ευρώ που θα δοθεί σε μαθητές και νέους για την αγορά laptop ή tablet. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας η απόφαση για το πρόγραμμα voucher. Η αμέσως επόμενη ενέργεια θα είναι να τρέξουν οι διαδικασίες για την άντληση των πόρων, που απαιτούνται για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν παιδιά δύο ταχυτήτων όσον αφορά το ψηφιακό μέρος της εκπαίδευσης. Με το σχετικό κονδύλι θα διατεθούν tablet σε πάνω από 500.000 παιδιά». Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, δικαιούχοι θα είναι περί τους 560.000 μαθητές και νέους από 325.000 οικογένειες. Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και νέοι ηλικίας από 4 έως 24 ετών.  

Voucher 200 ευρώ: Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Βάσει του σχεδιασμού, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το voucher των 200 ευρώ θα ξεκινήσει να λειτουργεί τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Τα κριτήρια για να λάβει κάποιος νέος την επιταγή των 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή desktop θα είναι εισοδηματικά. Η αίτηση θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet και άπαντες θα πληροφορούνται άμεσα το αποτέλεσμα. 

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.  Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ. Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ