8.3.2021 15:57

Παρέλαβαν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας 71 τάμπλετ και 5 λάπτοπ

Με επιχορήγηση 25.000 ευρώ από τον Δήμο Χίου

Διανεμήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 71 τάμπλετ και 5 λάπτοπ που προμηθεύτηκε η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία της πρωτοβάθμιας  του Δήμου Χίου.

Οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες οδήγησαν στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η επιχορήγηση από τον Δήμο Χίου ήταν 25.000 ευρώ ενώ για την αγορά τους απευθύνθηκαν σε χιώτικη εταιρία. 

Ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, Κ. Καρατζάς σε δηλώσεις ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, Στ. Κάρμαντζη:

«Ευχαριστώ, τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη για την όλη στήριξή του, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου της Χίου, στο οποίο προΐσταται ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεώργιος Πατεριμός για την συνεργασία, που είχαμε για την ευόδωση του όλου εγχειρήματος, τους υπαλλήλους της Σχολικής Επιτροπής, καθώς και τα μέλη εκείνα της Σχολικής επιτροπής, που στήριξαν την νόμιμη διαδικασία, που επέλεξα να ακολουθηθεί και να φτάσει σήμερα στο πέρας της επιτυχώς με την προμήθεια ποιοτικού ψηφιακού εξοπλισμού για τα σχολεία μας (δεν την στήριξαν όλα τα μέλη της Επιτροπής).»

Το ίδιο σημαντική ήταν για τον κ. Καρατζά και η συμβολή των μελών της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών, που κατατέθηκαν από τους υποψήφιους προμηθευτές, αποτελούμενης από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Στρατή Φεργαδιώτη και τα μέλη της Επιτροπής Δέσποινα Κυριακώδη και Χρήστο Μακροκάνη.

Ο ψηφιακός εξοπλισμός θα κατανεμηθεί-δανειστεί στους μαθητές-τριες βάσει της εγκυκλίου με αρ. πρωτ.  155692/ΓΔ4  της 14-11-2020 της Γενικής Γραμματέως Π/θμιας, Δ/θμιαςΕκπ/σης και Ειδικής Αγωγής κ. Αναστασίας Γκίκα με ΘΕΜΑ: «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» https://www.esos.gr/arthra/70352/egkyklios-odigies-kai-plirofories-gia-tin-ex-apostaseos-ekpaideysi-sta-dimotika-sholeia και θα επιστραφεί μετά το πέρας της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία.

Τέλος σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής η προμήθεια αυτή καλύπτει μέρος των καταγεγραμμένων από της Επιτροπή αναγκών των σχολείων σε ψηφιακό εξοπλισμό.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Αιτηθήκαμε σαν Επιτροπή στις 4 Δεκεμβρίου του 2020 (αρ. εισερχ. πρωτ. 68520/Χ-ΟΔΕ 3000), παράλληλα με την αίτηση στον Δήμο Χίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου να επιχορηγήσει την Επιτροπή με τον ποσό των 15.000 ευρώ για να γίνει νέα προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού, μιας και αναμέναμε ότι, αργά ή γρήγορα, τα σχολεία θα έκλειναν ξανά και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει να στείλει ψηφιακό εξοπλισμό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου από την άνοιξη του 2020. Στα Νηπιαγωγεία της Χίου, μάλιστα, δεν έστειλε ποτέ μέχρι σήμερα. Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν έχουμε σαν Επιτροπή λάβει το σχετικό ποσό. Ελπίζουμε, όμως, να το λάβουμε σύντομα https://www.politischios.gr/ekpaideusi/meta-ton-demo-kai-e-periphereia-dinei-15-000-euro-gia-agora-tamplet , όπως το λάβαμε άμεσα από τον Δήμο Χίου τον Δεκέμβρη του 2020.»

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ