3.3.2021 11:10

Σχολεία Χίου: 7 τμήματα σε αναστολή λόγω Covid και τηλεκπαίδευση στον Βροντάδο

Την παρέμβαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου προσκάλεσε η εικόνα σύγχυσης σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του νησιού στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα.

Στην ανακοίνωσή της, εξηγεί ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7 τμήματα σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας τους. Συγκεκριμένα, εξ αποστάσεως λειτουργούν τα εξής:

  • Η  Α’ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Χίου
  • Η  Α’ τάξη του Γυμνασίου Καλλιμασιάς (δύο τμήματα Α1 και Α2)
  • Η  Α’ τάξη ΓΕΛ Βροντάδου  (δύο τμήματα Α1 και Α2)
  • Η  Γ’  τάξη ΓΕΛ Βροντάδου  (δύο τμήματα Γ1 και Γ2)

Το ΓΕΛ Καλλιμασιάς λειτουργεί κανονικά με δια ζώσης εκπαίδευση.

Το Γυμνάσιο Βροντάδου λειτουργεί κανονικά με δια ζώσης εκπαίδευση.

Επίσης, το ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου σήμερα έκανε κατάληψη και αμέσως ενεργοποιήθηκε ο  νόμος για τηλε-εκπαίδευση, οπότε το σχολείο λειτουργεί κανονικά.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους γονείς και τους μαθητές ότι όταν υπάρχει ένα κρούσμα άμεσα ενημερώνονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, γίνονται οι απαραίτητες ιχνηλατήσεις και λαμβάνονται  όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Τέλος, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρεί δεδομένο ότι οι γονείς ενημερώνουν άμεσα τον Διευθυντή του σχολείου του παιδιού τους, σε περίπτωση που το παιδί ή οι ίδιοι νοσούν, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της σχολικής κοινότητας και της Χιακής κοινωνίας γενικότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αιμιλιανός Ευαγγελινός.  

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ