12.7.2021 17:15

Αποτελέσματα Φεστιβάλ CINEμάθεια 2020-21

“ Ο κινηματογράφος έχει να κάνει με όλα αυτά που είναι μέσα στο κάδρο και με αυτά που είναι έξω από αυτό ”  Martin  Scorsese


“ Το σινεμά είναι μια «γλώσσα» που μιλά για το μέλλον, παρ’ όλο που οι ιστορίες που λέμε βασίζονται στο παρελθόν ”   Pedro Almodovar

 Τα παραπάνω λόγια επιβεβαιώνονται χρονιά με τη χρονιά και, τώρα πια, στους χαλεπούς καιρούς της πανδημίας, η οποία δοκιμάζει με ένα τρόπο απρόβλεπτο τις μικρές ή μεγάλες κοινότητές μας, το εκπαιδευτικό σύστημα και τις τέχνες, τα λόγια αυτά επιβεβαιώνονται με το παραπάνω. Η «CINEμάθεια», το διανησιωτικό κινηματογραφικό Πρόγραμμα- Φεστιβάλ για σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης Β. και Ν. Αιγαίου, μέσα στις γνωστές δυσκολίες δύο συνεχόμενων σχολικών ετών, εξακολούθησε να δημιουργεί ερεθίσματα, να θέτει ερωτήματα, να δημιουργεί καταφύγια συλλογικής προσπάθειας και να «δροσίζει» το σχολικό και το κοινωνικό τοπίο με το δικό του αεράκι, ανακουφιστικό αεράκι επιμονής σε ένα στόχο, αεράκι ευαισθησίας και γόνιμης σκέψης.

Με την ικανοποίηση, λοιπόν, ότι το διανησιωτικό αυτό δίκτυο μαθητικής κινηματογραφικής έκφρασης, που έχει δημιουργηθεί εδώ και εννέα χρόνια, εξακολουθεί να είναι γόνιμο, ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού, στον οποίο έλαβαν μέρος 30 ταινίες, από τις οποίες οι περισσότερες διαγωνίσθηκαν επιπλέον και στο πεδίο της συνοδευτικής τους αφίσας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους τις μαθήτριες και μαθητές που δημιούργησαν τις ταινιούλες και τις αφίσες τους, όπως επίσης και στους άξιους καθοδηγητές εκπαιδευτικούς τους! Διπλά συγχαρητήρια σε όλες τις βραβευθείσες - διακριθείσες ταινίες και τους δημιουργούς τους!

Ακόμη, θερμές ευχαριστίες στα μέλη των Κριτικών Επιτροπών που είδαν και αξιολόγησαν τις ταινίες, με γνώση, κριτική ευπάθεια και παιδαγωγικό πνεύμα:

Χάρη Αναστασιάδη, μουσικό, Ιωάννα Ασημακοπούλου, ηθοποιό, Φίλιππο Μανδηλαρά, συγγραφέα, Παναγιώτη Κυριακουλάκο, καθηγητή Πληροφορικής Κιν/γραφίας Τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ελευθερία Λυκοπάντη, φιλόλογο-μουσικό, Υρώ Μανέ, ηθοποιό, Γιώργο και Σταύρο Μυλωναδάκη, μουσικούς, Μαρία Ντούζα, σκηνοθέτιδα, Μαριάνθη Ξυνταριανού, φιλόλογο-φοιτήτρια Τμ. Θεατρικών Σπουδών Α.Π.Θ., Θοδωρή Πυλιώτη, δημοσιογράφο, Γιάννη Σκοπετέα, καθηγητή Σεναριογραφίας και Σκηνοθεσίας Τμ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας/Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αιγαίου (μέλη των Κριτικών Επιτροπών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ Γυμνασίων και Λυκείων), Ελισάβετ Αναγνώστου, μουσικό, Δημήτρι Γαρρή, υποψήφιο διδάκτορα Ιστορίας ΕΚΠΑ, Αριστείδη Κρεατσούλα, ιστορικό-μουσικό, Ειρήνη Μίτση, ιστορικό Τέχνης-ξεναγό, Γιώργο Χατζόπουλο, δάσκαλο-συγγραφέα (μέλη Κριτικής Επιτροπής για την Ειδική Θεματική: 200 χρόνια από το 1821) και: Γιάννη Βούλγαρη, πρόεδρο Φωτογραφικής Λέσχης Χίου, Κατερίνα Ζαννίκου, αρχιτέκτονα, Γεωργία Μίτση, επιμελήτρια γραφιστικών τεχνών, Αλέξανδρο Πολιτάκη, σχεδιαστή φωτισμού, Μαρία Σωτηροπούλου, εικονογράφο-σχεδιάστρια οπτικής επικοινωνίας (μέλη Κριτικής Επιτροπής για την αξιολόγηση των συνοδευτικών αφισών).

Τέλος, ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η προβολή των ταινιών και οι απονομές Βραβείων, Διακρίσεων και Μνειών του Φεστιβάλ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Χίο, σε ημερομηνίες και χώρο που θα αναγγελθεί κατά το προσεχές ενδιάμεσο διάστημα. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Δ.Δ.Ε.ΧΙΟΥ και το ΦΕΣΤΙΒΑΛ «CINEμάθεια»:

Στέλλα Τσιροπινά, υπεύθυνη εκπαιδευτικού σχεδιασμού-συντονισμού του Φεστιβάλ

 

Αρχείο PDF

CINEμάθεια 2020 και 2021- ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ