3.8.2022 21:58

«Βόμβες» Βεργίτση κατά Ξενάκη με φόντο καταστροφή υδροβιότοπων στη Νότια Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αντιδήμαρχος νότιας Χίου κατήγγειλε δημόσια τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για παράνομες εντολές σε υπαλλήλους του Δήμου Χίου

Σε κόντρα κορυφής στους κόλπους της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη, μετατράπηκε η δημόσια καταγγελία του Γιάννη Μακριδάκη μέσω του politischios.gr, για παρεμβάσεις του Δήμου Χίου στον υδροβιότοπο Σαλάγωνα, με αποτέλεσμα την αλλοίωση και την καταστροφή της περιοχής.

Ο αντιδήμαρχος Νότιας Χίου Ανδρέας Βεργίτσης, κατήγγειλε δημόσια ότι ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης, πήρε προσωπικό και όχημα από την Υπηρεσία Καθαριότητας και προχώρησε, στις 15 Ιουνίου, σε καταστροφή υδροβιότοπου και δημιουργία προσχώσεων στις περιοχές Αγγέλια και Σαλάγωνα ενώ αυτές προστατεύονται από τη νομοθεσία.

«Το μηχάνημα παραχωρήθηκε από την Υπ. Καθαριότητας υπό τις εντολές άλλου, του αντιδημάρχου κυρίου Ξενάκη. Το καταθέτω αυτό διότι όταν έρθει η ώρα της δίκης, ο χειριστής θα είναι μόνος του. Οι χειριστές όσο έμπειροι και να είναι πάντα υποκύπτουν στις πιέσεις του πολιτικού προσωπικού. Θέλω να το καταθέσω αυτό για να το έχει αυτό ο χειριστής ως μαρτυρία», είπε εισαγωγικά ο κ. Βεργίτσης.

Λίγο αργότερα, ο αντιδήμαρχος της νότιας Χίου, κορύφωσε την επίθεσή του στο πρόσωπο του κ. Ξενάκη λέγοντας ότι:

«Στην περιοχή αυτή έχει αλλοιωθεί το δέλτα του ποταμού, η άτυπη ιρλανδική διάβαση που υπήρχε (το κατέβασμα χωρίς τσιμέντα) έχει ισοπεδωθεί, ένα τμήμα της παραλίας έχει γίνει πάρκινγκ και ένα τμήμα του υδροβιότοπου έχει καταστραφεί. Θεωρώ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου πρέπει να πάρει θέση να επανορθώσει αυτή τη ζημιά που έχει γίνει».

«Μόνο στις εφημερίδες τα λένε»

Από την πλευρά του ο κ. Ξενάκης, αφού επεσήμανε ότι θα κινηθεί και ποινικά για τις καταγγελίες – φωτογραφίζοντας τον κ. Βεργίτση- επιβεβαίωσε την ύπαρξη καταγγελίας για τα Αγγέλια και τη βεβαίωση παράβασης από την κτηματική για πρόσχωση ορμίσκου, διαψεύδοντας όμως οποιαδήποτε παρέμβαση στα Σαλάγωνα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία πέρα από αυτή του Γιάννη Μακριδάκη στο politischios.gr.

Για καταγγελίες ιδιαίτερης νομικής σημασίας, έκανε λόγο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος, λέγοντας ότι οι καταγγελίες Βεργίτση είναι για πράξεις ποινικά κολάσιμες, ζητώντας διερεύνηση των καταγγελιών.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, αφού δήλωσε έκπληκτος και μη πληροφορημένος για το όσα κατήγγειλε ο Ανδρέας Βεργίτσης, επεσήμανε ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ