24.3.2023 14:55

“Το Εφορευτικό Συμβούλιο σημαίνει management και όχι διδακτορικές μελέτες” - Βίντεο

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του νέου προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης “Κοραής” Παύλου Καλογεράκη

Συνέντευξη για κάθε πτυχή που αφορά το πολυσυζητημένο νέο εφορευτικό συμβούλιο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χίου “ο Κοραής” παραχώρησε ο νέος πρόεδρος Παύλος Καλογεράκης, σημειώνοντας ότι δεν επιδίωξε την τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση, όπως δεν την είχε επιδιώξει και κατά το παρελθόν (2007), οπότε και πάλι επιλέχθηκε από την τότε Υπ. Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. 

Ο κ. Καλογεράκης, εμφανίστηκε έτοιμος να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, λέγοντας ότι διαθέτει αποθέματα προσφοράς και σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση για τον ίδιο προέχει η συνεργασία. 

“Λείπει το management…”

Απαντώντας στη βασική διαπίστωση ότι, η πλειονότητα των μελών της νέας διοίκησης δεν έχουν ή δεν είχαν επαφή με τον χώρο των γραμμάτων και της ιστορικής βιβλιοθήκης, ο κ. Καλογεράκης αντέτεινε ότι: “το Εφορευτικό Συμβούλιο και τα άτομα του Εφορευτικού Συμβουλίου δεν πάνε στη βιβλιοθήκη για να κάνουν διδακτορικές μελέτες, ούτε πάνε εκεί για να αναδείξουν τους θησαυρούς της βιβλιοθήκης με τρόπο φιλολογικό ή επιστημονικό. 
Το εφορευτικό συμβούλιο έχει οργανωτικές υποχρεώσεις και πρέπει να έχει ικανότητες, δυνατότητες και στόχους. Management, αυτό χρειάζεται”, ανέφερε ο ίδιος. 

Οι προτεραιότητες 

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του και ερωτώμενος εάν μπορεί να συνδυαστεί ο ρόλος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τη θέση του Προέδρου της Βιβλιοθήκης, ο κ. Καλογεράκης απάντησε όλα είναι θέματα οργάνωσης χρόνου. 

Ως προς τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης ανέφερε ότι προέχει η ανάληψη των καθηκόντων των νέων μελών, η ενημέρωση καθώς και η καταγραφή των βασικών θεμελιωδών και δομικών θεμάτων και προβλημάτων. 
 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ