29.11.2021 12:03

Θα καταφέρουν να μη χαθεί το έργο των Λιμνιών; (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Αθήνα για να τείνουν χείρα βοηθείας στη Γ.Γ. Τουρισμού στελέχη του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Χίου

Τεχνική σύσκεψη προκειμένου να αποτιμηθεί πλήρως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το πολυπόθητο έργο της μαρίνας των Λιμνιών, το χρονοδιάγραμμα του οποίου λήγει τον προσεχή Μάρτιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Λιμενικό Ταμείο Χίου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και του πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Μπελέγρη. 

Στη σύσκεψη, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, η αδυναμία της Γ.Γ. Τουρισμού να εκτελέσει λιμενικά έργα, κάτι που έφερε τη μαρίνα των Λιμνιών, ένα βήμα πριν την απένταξη.

Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε, παρότι δεν είναι στις συμβατικές υποχρεώσεις Δήμου και Λιμενικού Ταμείου, η τεχνική συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, ώστε το έργο να δημοπρατηθεί πριν τον Μάρτιο και να συνεχιστεί στο νέο ΕΣΠΑ ως συνεχιζόμενο έργο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αντιπροσωπεία του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου θα επισκεφθεί τα υπηρεσιακά στελέχη της Γ.Γ. Τουρισμού στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να προταθεί και επίσημα η βοήθεια από το Λιμενικό Ταμείο, με τους συμμετέχοντες να αναγνωρίζουν σε κάθε περίπτωση ότι, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σε δηλώσεις τους, τόσο ο αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου Παναγιώτης Μανδάλας, όσο και ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Ζωάνος, εξέφρασαν την πεποίθησή τους, ότι το έργο θα διασωθεί, μη δίνοντας όμως στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο δράσεις του Δήμου Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ