Αυτοδιοίκηση

27/11/17 15:03

τελ. ενημ.: 27/11/17 20:04

Τελεσίγραφο Καμποχωρούσων στη δημοτική αρχή

Ασφαλιστικά μέτρα ή ξεσηκωμός

Αποφασισμένοι να ορίσουν οι ίδιοι τη μοίρα του τόπου τους, βάζοντας φρένο στην επέκταση της ΒΙ.ΑΛ. και τη σταδιακή μετατροπή της σε ένα τερατούργημα όμοιο της Μόριας, είναι η πλειονότητα των κατοίκων των Καμποχώρων.

Αντιλαμβανόμενοι ότι αφενός το Τοπικό Συμβούλιο του Χαλκειούς αδυνατεί να μεταφέρει την αγωνία τους κι αφετέρου ότι η αποστολή εξώδικου από τον Δήμο Χίου στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής το μόνο που καταφέρνει είναι να ρίξει νερό στον μύλο του Γιάννη Μουζάλα, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ζητώντας άμεση συνάντηση με τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού.

Το έγγραφο και το αίτημα

Με αίτηση που κατέθεσαν το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του Δημάρχου, διατυπώνουν την επιθυμία τους να συνομιλήσουν μαζί του ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά τους. Όπως σημειώνουν η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, την οποία υπογράφουν 6 Καμποχωρούσοι, έρχεται ως συνέχεια των τελευταίων γεγονότων που αφορούν στη λειτουργία και στην επέκταση της δομής φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ., σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα προβλήματα συνεχώς εντείνονται κυρίως για όσους γειτνιάζουν με τη δομή αφού έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές λόγω της λειτουργίας της.

Η συνάντηση του Σαββάτου

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο Χαλκειός την τελευταία εβδομάδα είναι το γεγονός ότι το απόγευμα του Σαββάτου, δεκάδες κάτοικοι των Καμποχώρων, απουσία του παρέδρου του χωριού Κ. Φουτράκη, συγκεντρώθηκαν σε κτίριο του χωριού προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και να εξουσιοδοτήσουν τους 6 υπογράφοντες το αίτημα για συνάντηση με τον Δήμαρχο. «Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι εκπροσωπούμε έναν σημαντικό αριθμό κατοίκων της περιοχής, που σε πρόσφατη συνάντησή μας, μας εξουσιοδότησαν να ζητήσουμε επικοινωνία μαζί σας και να μεταφέρουμε τον προβληματισμό μας. Επειδή τα προβλήματα βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα και η υπομονή των κατοίκων εξαντλείται και πριν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε και σοβαρότερα προβλήματα φρονούμε ότι είναι απαραίτητη μία συζήτηση μαζί σας», προσθέτουν απευθυνόμενοι στον Μ. Βουρνού μέσα από το αίτημά τους.

Από την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος έκανε αποδεκτό άμεσα το αίτημα της επιτροπής των κατοίκων ορίζοντας συνάντηση μαζί τους για τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.

Κατά τη συνάντησή τους οι κάτοικοι θα ζητήσουν την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τη διακοπή εργασιών στη ΒΙ.ΑΛ. ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα καλέσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας εντός της εβδομάδας. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση