2.4.2021 11:20

«Συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο ο κ. Κάρμαντζης»

Τελευταίο επεισόδιο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο του κ. Κάρμαντζη είναι η άρνηση του να απαντά ο ίδιος ή οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Αντί αυτής της γνωστής και καθιερωμένης από χρόνια διαδικασίας, θα υπάρχουν, μας είπε, γραπτές απαντήσεις για τα ερωτήματα που τίθενται εντός μηνός. «Ζήσε Μάη μου δηλαδή».

Η διαδικασία των ερωτήσεων είναι μια θεσμικά κατοχυρωμένη δημόσια, διαφανής και δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Κι οι απαντήσεις πρέπει να δίνονται εγκαίρως (αφού αφορούν επίκαιρα θέματα), δημόσια σε όλο το συλλογικό όργανο και προς τους δημότες. Άλλωστε πολύ συχνά οι ερωτήσεις που θέτουμε προέρχονται από τους ίδιους τους συνδημότες μας. Ακόμα και τη διαδικασία των γραπτών ερωτήσεων που ο ίδιος έχει προτείνει, μιας και, κρίνοντας εξ ιδίων, θεωρεί ότι οι προφορικές ερωτήσεις γίνονται για χάρη των ΜΜΕ και της δημοσιότητας, την απαξιώνει, αφού τα ερωτήματα, αν δεν μείνουν αναπάντητα, απαντώνται μετά από μήνες.

Αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική πρωτοφανής και απαράδεκτη ενέργεια του κ. Κάρμαντζη, έρχεται να προστεθεί:

  • Στην άρνησή του να εφαρμόσει σειρά αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

  • Στην πρωτοφανή ενέργεια να αποσύρει την παράταξή του όποτε συζητιούνται θέματα που δεν του αρέσουν.

  • Στην άσκηση εξοντωτικών αγωγών και συνακόλουθων μηνύσεων σε πολίτες που του ασκούν κριτική.

  • Στην επανειλημμένη απαξίωση και παράκαμψη συλλογικών διαδικασιών.

Ο κ. Κάρμαντζης θέλει ένα δήμο όπου θα αποφασίζει μόνος του και με τον στενό του κύκλο και τους ακολούθους του (ούτε καν με την παράταξη του) και δεν θα δέχεται ούτε έλεγχο ούτε κριτική. Γελάστηκε. Σε ό,τι μας αφορά δεν θα του περάσει. Μας κάλεσε να δείξουμε «λογική και σύνεση» και τότε ίσως καταδεχτεί να απαντά στα ερωτήματα μας. Ας γνωρίζει ότι «δεν θα συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ