5.2.2021 11:38

"Συμμαχία Αξιών": Στο προσκήνιο τα προβλήματα Βορειοανατολικής Χίου

Η ΣυμμαΧία Αξιών συνεχίζει την επικοινωνία με  μια σειρά διαδικτυακών συνεδριάσεων με όλα τα Τοπικά Συμβούλια της Χίου. 

 Έτσι στις  3  Ιανουαρίου το απόγευμα  διεξήχθη μεταξύ όλων των Τοπικών  Συμβουλίων της Β.Α Χίου Δ.Ε. Καρδαμύλων  και στελεχών της ΣυμμαΧίας αλλά και με τη συμμετοχή των πολιτιστικών, αθλητικών και εθελοντικών σωματείων και πρώην και νυν αιρετών  μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση που περιστράφηκε γύρω από όλα τα σοβαρά ζητήματα της περιοχής. 

Μεταξύ πολλών θεμάτων συζητήθηκε  το μείζον πρόβλημα της ερημοποίησης όλης της Β.Α. Χίου , η αποδυνάμωση των Τοπικών Κοινοτήτων , προβλήματα συγκοινωνιών, τα αντιπλημμυρικά έργα , η ανάγκη μεταστέγασης  του παιδικού σταθμού, το αποχετευτικό των ΆνωΚαρδαμύλων η ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών σε περιοχές μάλιστα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, τα κτιριακά  προβλήματα  των Σχολείων , η ανάγκη επανακαθορισμού των ορίων  του αιγιαλού, οι σημαντικές καθυστερήσεις για τη δημιουργία του  Κλειστού  Γυμναστήριου στα Καρδάμυλα, το σοβαρότατο θέμα της μη απόδοσης  της  πάγιας προκαταβολής στις Κοινότητες , η ανάγκη άμεσης παρέμβασης για το κλάδεμα των πεύκων σε δασικές και δημοτικές εκτάσεις από όπου διέρχεται το δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ, για την προστασία από πυρκαγιές πέριξ των οικισμών  και φυσικά το φλέγον ζήτημα των ημερών για την απόπειρα  χωροθέτησης της νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Θόλος αλλά και πολλά πολλά άλλα ακόμη που θα ιεραρχήσουμε τις επόμενες μέρες  και υποσχόμαστε ότι άλλα μεν  θα τα εισάγουμε ως θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα πιέζουμε προς την κατεύθυνση της επίλυσης τους και άλλα θα τα λύσουμε σε συνεργασία με τις Τοπικές κοινότητες   .  

Κοινές  διαπιστώσεις  ήταν ότι αν δεν ξεκινήσει άμεσα ένα σοβαρό πρόγραμμα ενίσχυσης της περιοχής  σε 20 χρόνια τα χωριά θα έχουν πλήρως εγκαταλειφθεί καθώς επίσης ότι χωρίς τις εθελοντικές ομάδες των χωριών η κατάσταση από αισθητικής και λειτουργικής άποψης θα ήταν αφόρητη.

Θα ακολουθήσουν επαφές και διαδικτυακές συναντήσεις με ολες τις κοινότητες της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ