1.11.2022 11:50

Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΤΟ) του Δήμου Χίου συνεδριάζει δια ζώσης τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 στις 13:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πολιτικής Προστασίας στο πρώην Δημαρχείο Αγίου Μηνά, στα Θυμιανά Χίου.

Θέματα ημερήσιας διάταξης : 

ΜΕΡΟΣ Α (ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ) 

α. Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου 

β. Προγραμματισμός έργων & δράσεων για το έτος 2023 

γ. Πρόγραμμα Προδιαγεγραμμένης καύσης στην Χίο 

ΜΕΡΟΣ Β (ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ) 

Ενέργειες για την πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2022 - 2023. 

Θα εξετασθούν θέματα σχετικά με: 

• Ετοιμότητα των υπηρεσιών των Δήμων καθώς και των λοιπών φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και την διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ τους. • Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δικτύου εντός της επικράτειας του Δήμου. • Κατάσταση του δικτύου ομβρίων υδάτων των οδών καθώς και των αντιπλημμυρικών έργων. 

• Μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας όταν προβλέπεται από την ΕΜΥ η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κλπ.) 

• Οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, βάσει των δράσεων που προβλέπονται Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» Δήμου Χίου, 

• Αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δήμου σε δράσεις για την υποστήριξη του έργου του Δημάρχου στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. 

ΜΕΡΟΣ Γ (ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ – ΠΑΓΕΤΟΣ) 

Ενέργειες για την πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση Παγετού Χιονόπτωσης ενόψει της χειμερινής περιόδου 2022 - 2023.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ