11.4.2024 13:57

Στο «περίμενε» ο δρόμος σύνδεσης Ταμπάκικων – Περιφερειακού λόγων αρχαιολογικών εκσκαφών (video)

Συμπληρωματική σύμβαση και εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή ζητά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου

Στην αρχαιολογική σκαπάνη, έπεσε το έργο της σύνδεσης των Ταμπάκικων με τον Περιφερειακό δρόμο της πόλης, έργο που θα οδηγούσε σε σημαντική κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τ.Υ. Δημήτρης Πατελίδας, αναφορικά με το πρώτο κομμάτι του έργου, δηλαδή από τα Ταμπάκικα μέχρι και το κτίριο του ΕΦΚΑ, υπάρχει σε πλήρη εξέλιξη αρχαιολογική έρευνα, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου μετά τα πρώτα ευρήματα να ζητά συμπληρωματική σύμβαση, με στόχο την εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή.

Αυτό σημαίνει, δήλωσε ο κ. Πατελίδας ότι, όσο το έργο είναι μπλεγμένο με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, παύει κάθε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, χωρίς φυσικά να υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Αναφορικά με το δεύτερο κομμάτι του έργου, δηλαδή από το κτίριο του ΕΦΚΑ μέχρι και τον Περιφερειακό δρόμο της πόλης, ο Δήμος έχει λάβει τις εγκρίσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και έχει τελειώσει και με τις περιβαλλοντικές μελέτες.

«Από τη στιγμή που πήραμε την έγκριση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία μπορούμε να προχωρήσουμε και στις υπόλοιπες λειτουργικές μελέτες ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του μέσα από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης», δήλωσε ο κ. Πατελίδας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ