25.5.2021 13:09

Σε μία διετία από σήμερα η τελική έγκριση του Master Plan του κεντρικού λιμένα Χίου

Άγνωστο προς το παρόν τι θα γίνει με το δεσμευμένο από το ΤΑΙΠΕΔ νότιο τμήμα της προκυμαίας

Το πρώτο μεγάλο βήμα για το Master Plan του κεντρικού λιμένα της Χίου αναμένεται να γίνει στη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής την Τετάρτη, καθότι αναμένεται να εγκριθεί το πρώτο στάδιο του σχεδιασμού.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον Κυριάκο Ζωάνο, θα δοθεί εντολή στους επιβλέποντες του Master Plan αλλά και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων να προχωρήσουν στο β’ στάδιο του σχεδιασμού μαζί με τις μελέτες που το συνοδεύουν, όπως η κυκλοφοριακή μελέτη, η ακτομηχανική καθώς και οι οικονομοτεχνικές μελέτες.

«Ευελπιστούμε ότι τέλη Αυγούστου θα έχουμε ολοκληρωμένες τις μελέτες προκειμένου να δοθούν για έγκριση στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και ανάπτυξης λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας», εξήγησε ο κ. Ζωάνος.

Ο γραφειοκρατικός αγώνας του λιμενικού ταμείου δεν σταματά όμως εκεί, αφού στη συνέχεια μετά την έγκριση από το  Υπουργείο, ο πλήρης φάκελος του Master Plan θα πρέπει να προωθηθεί και να υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση και καθαρογραφή της απόφασης.

Συνολικά η συγκεκριμένη διαδικασία θα διαρκέσει περί τα δύο χρόνια με το μεγαλύτερο πρόβλημα να επικεντρώνεται στο νότιο τμήμα του λιμένα της Χίου, το οποίο έχει δεσμευθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ