14.12.2021 18:54

Σε δέκα μήνες η Κώμη θα αλλάξει πρόσωπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη χρηματοδότηση περιμένει η σύνδεση Λιλικάς-Κώμης

Σε πρωταρχικό στάδιο βρίσκεται το έργο ανάπλασης της Κώμης, την οποία σχεδιάζει  η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου για να αλλάξει τόσο αισθητικά όσο λειτουργικά αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στόχος, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκη είναι η παραλία και οι πεζόδρομοι να πληρούν υψηλές προδιαγραφές καθώς πρόκειται για μια πολυσύχναστη παραλία.

Το συγκεκριμένο έργο διαθέτει προϋπολογισμό ύψους 730.000 € εκ των οποίων τα 90.000 ευρώ συμπλήρωσε ο Δήμος Χίου.

Τα έργα ωστόσο δεν σταματούν εδώ καθώς σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη στόχος είναι να μπει σε τροχιά υλοποίησης το αποχετευτικό σύστημα με βιολογικό καθαρισμό και την υπογειοποίηση καλωδίων.

Ξυλογέφυρα και επέκταση του πεζόδρομου 

Σε αυτό το στάδιο οι πεζόδρομοι έχουν ξηλωθεί και δεξιά προς το ρέμα του Κατράρη θα δημιουργηθεί πεζόδρομος έξι μέτρων. Παράλληλα σχεδιάζεται η τοποθέτηση μιας ξυλογέφυρας. Από την αριστερή πλευρά της παραλίας ο υφιστάμενος πεζόδρομος θα επεκταθεί  κατά 4 μέτρα από τους αύλειους χώρους των κατοικιών με την συναίνεση τους. Το πλάτος στο συγκεκριμένο σημείο του πεζόδρομου θα ξεπερνά τα 10 και 12 μέτρα.

Ως προς υλικό που θα αξιοποιηθεί για την ανακατασκευή του πεζόδρομου η Τεχνική Υπηρεσία θα τοποθετήσει βοτσαλωτό.

Σε αναμονή για να λάβει το πράσινο φως για χρηματοδότηση βρίσκεται το έργο για την σύνδεση της παραλίας της Κώμης με την παραλία του Λιλικά. Το συγκεκριμένο έργο ύψους 600.000 ευρώ έχει στόχο την αποκατάσταση του οδικού δικτύου όπου έχουν διαπιστωθεί κατολισθήσεις.

Συνολικά τα έργα ανάπλασης και υποδομής στην συγκεκριμένη περιοχή ανέρχονται στα 1.200.000-1.300.000 εκ. ευρώ . Τέλος, το έργο ανάπλασης της Κώμης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 10 μηνών και η Τεχνική Υπηρεσία σχεδιάζει την περίοδο του καλοκαιριού να δοθεί παράταση στον ανάδοχο τους έργου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ