19.10.2021 14:33

Πραγματικά έργα 45 εκ. ευρώ στη Χίο μέσα στο 2022 (ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκληματικό στην έναρξη του νέου ΕΣΠΑ να μη δεχόμαστε τη δημιουργία ΑΟΤΑ, λέει η Δημοτική Αρχή

Στα βασικά σημεία του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Χίου για το 2022, που συζητείται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, αναφέρθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης.

Ο Δήμαρχος Χίου έκανε λόγο για κοσμογονία έργων, λέγοντας ότι αυτά γίνονται αντιληπτά από τους πολίτες ολόκληρου του νησιού και προσέθεσε ότι μέσα στο 2022 έργα 45 επιπλέον εκ. ευρώ θα έρθουν να προστεθούν στα ήδη εν εξελίξει.

«Αυτό το ποσό είναι σημαντικό, γιατί αφορά σε έργα πραγματικά που θα υλοποιηθούν και θα απορροφηθούν. Δεν είναι έργα στα χαρτιά και με αστερίσκους. Την ίδια ώρα κυνηγάμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ετοιμάζουμε να βάλουμε πάρα πολλά έργα για το νέο ΕΣΠΑ», ανέφερε.

Συμμάζεμα των κωδικών

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι για πρώτη φορά φέτος, μηδενίστηκαν όλοι οι περιττοί κωδικοί και τα χρήματα διατέθηκαν στην προσπάθεια υλοποίησης παρεμβάσεων σε όλη την γεωγραφική έκταση της Χίου με έμφαση στην Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης και στη Δημοτική Ενότητα Αμανής.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως «εγκληματική ενέργεια» τη μη αποδοχή δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι νιώθει πολύ άσχημα να πιέζει τους ήδη λιγοστούς μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών να αποδώσουν επιπλέον έργο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ