1.8.2023 14:58

«Παραλάβαμε μία απλή Κώμη και παραδίδουμε την… Κώμη Cabana» - Βίντεο

Μέχρι τον Οκτώβρη η τακτοποίηση του αυθαιρέτου στην είσοδο του Οικισμού - Ακολουθεί το σχέδιο Κώμης μέχρι το τέλος του 2029

Ένα σημαντικό έργο που άλλαξε την όψη και τη λειτουργικότητα μίας από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Χίου, αυτό της ανάπλασης της Κώμης, παρέλαβε το πρωί της Τρίτης ο Δήμος Χίου, με τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη να δηλώνει εμφατικά ότι, η δημοτική αρχή παρέλαβε μία απλή πολυσύχναστη παραλία και παραδίδει στους πολίτες την… Κώμη Cabana.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα το οποίο ταλαιπώρησε τόσο τους υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και τους καταστηματάρχες της περιοχής, τονίζοντας ωστόσο ότι η αναμονή δικαιώθηκε από το σημερινό τελικό αποτέλεσμα.

Στόχος το σχέδιο… Κώμης

Για μία Κώμη, πολυσύχναστη, οργανωμένη, λειτουργική και βιώσιμη έκανε λόγο μιλώντας από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, προσθέτοντας ότι από σήμερα τίθενται κανόνες λειτουργίας και ελέγχου, όπως επιτάσσει μία πλήρως οργανωμένη παραλία.

Ο ίδιος εξήγγειλε τη συνέχιση των εργασιών στο νοτιοδυτικό Τμήμα της Κώμης από τα τέλη Σεπτεμβρίου, με έξοδα του Δήμου Χίου καθώς και την κατασκευή του νέου γηπέδου της Καλαμωτής, έργο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο των υπογραφών.

Τέλος, αναφέρθηκε στην προετοιμασία του «σχεδίου Κώμης» όπως το αποκάλεσε, εξηγώντας ότι αυτό αποτελεί απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη της επόμενης 5ετίας.

Τακτοποιείται με σκοπό τη μίσθωσή του το δημοτικό αυθαίρετο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν όσα επεσήμανε ο κ. Ξενάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το μέλλον του δημοτικού αυθαίρετου ακινήτου που βρίσκεται στην είσοδο του παραλιακού οικισμού.

Ο ίδιος το αποκάλεσε ως «παραφωνία» σε σχέση με το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα αυθαίρετο κτίσμα του 1977, για το οποίο ο Δήμος θα προχωρήσει στην τακτοποίησή του μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, με τελικό στόχο την αξιοποίησή του.

«Το ακίνητο δεν έχει στατικά προβλήματα παρά μόνο κατασκευαστικά. Ήδη μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου υπολογίζουμε το κτίριο να έχει τακτοποιηθεί ώστε αμέσως μετά η Τεχνική Υπηρεσία να κοστολογήσει τις απαιτούμενες εργασίες, τις οποίες θα πληρώσει ο υποψήφιος μισθωτής και που θα αφαιρεθούν από τα ενοίκια», ανέφερε ο κ. Ξενάκης.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ