3.1.2023 14:53

Παραίτηση «βόμβα» Βεργίτση από τη θέση του αντιδημάρχου Νότιας Χίου

Υπέβαλε υπηρεσιακά την παραίτησή του στον Σταμάτη Κάρμαντζη μέσω συστήματος «Ίριδα»

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Νότιας Χίου, υπέβαλλε μέσω του συστήματος «Ίριδα» ο αντιδήμαρχος Νότιας Χίου Ανδρέας Βεργίτσης, με τις πληροφορίες του «Π» να αναφέρουν ότι αυτή έχει υποβληθεί τουλάχιστον ένα 24ωρο νωρίτερα.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι ενώ το πρωί της Τρίτης, πάρεδροι των νοτιοχώρων αναζητούσαν τον αντιδήμαρχο Νότιας Χίου, οι υπάλληλοι του Δήμου τους ενημέρωναν ότι ο αντιδήμαρχος υπέβαλλε την παραίτησή του, χωρίς όμως αυτή, να έχει γίνει μέχρι στιγμής αποδεκτή από τον Σταμάτη Κάρμαντζη.

Τα μηχανήματα πίσω από την παραίτηση;

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του «Π», παρότι στην παραίτηση δεν έχει αναγραφεί η αιτία παραίτησης, ο ίδιος ο αντιδήμαρχος είχε εκφράσει προ ημερών την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι στη νέα απόφαση ορισμού αντιδημαρχών, έπαιρνε τα μηχανήματα της νότιας Χίου από τον ίδιο και τα έδινε στον αντιδήμαρχο Τ.Υ. Γιάννη Ξενάκη, με αποτέλεσμα ο πρώτος να θεωρεί ότι απλά κρατά τον τίτλο του αντιδημάρχου χωρίς όμως ουσιαστικό χαρτοφυλάκιο.

Επιπλέον και με δεδομένη την κόντρα των δύο αντιδημαρχών, που πηγάζει από τα γνωστά γεγονότα των παρεμβάσεων στην παραλία Σαλάγωνα, θεωρήθηκε από τον αντιδήμαρχο ως σαφής επιβράβευση των κινήσεων Ξενάκη.

Να σημειωθεί ότι, σήμερα το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί συνάντηση του αντιδημάρχου και του δημάρχου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ