4.11.2021 20:56

Παραιτήθηκε ο Μάρκος Μεννής- Αλλάζουν οι ισορροπίες στο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της Δημοτικής Αρχής

Τη θέση του καταλαμβάνει ο Νίκος Ξυλάς ο οποίος φημολογείται ότι βρίσκεται κοντά στον Σταμάτη Κάρμαντζη

Ραγδαίες εξελίξεις στην τοπική πολιτική σκηνή δρομολογεί η παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου Ομηρούπολης και πρώην Δημάρχου Μάρκου Μεννή, ο οποίος είχε εκλεγεί στο πλευρό του Κώστα Τριαντάφυλλου και της «ΣυμμαΧίας Αξιών».

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «π» ο κ. Μεννής, υπέβαλλε την παραίτησή του με αποτέλεσμα τη θέση του να καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών από το ψηφοδέλτιο Τριαντάφυλλου ο κ. Νίκος Ξυλάς.

Ωστόσο η συγκεκριμένη παραίτηση, που ως σενάριο φημολογούταν εδώ και αρκετό καιρό, αλλάζει τις ισορροπίες εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου αφού ο κ. Ξυλάς φαίνεται ότι έχει πάρει αποστάσεις από την παράταξη Τριαντάφυλλου και έχει έρθει πιο κοντά με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, αν τελικά ο νέος Σύμβουλος, αποσχιστεί από τη «ΣυμμαΧία Αξιών» και προσχωρήσει στην παράταξη Κάρμαντζη, έστω και ως ανεξάρτητος σύμβουλος, τότε θα αλλάξουν ριζικά οι ισορροπίες υπέρ της Δημοτικής Αρχής αυτή τη φορά.

Και αυτό, γιατί η Δημοτική Αρχή, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, θα ξεπεράσει το νομικό μπλόκο των αντιπολιτεύσεων που μέχρι σήμερα έβαζαν φρένο σε ψήφιση θεμάτων διά της αποχής τους (βλέπε ΑΟΤΑ), μιας και ο νόμος επιτρέπει την ψήφιση θεμάτων με 14 Δημοτικούς Συμβούλους, έπειτα από 2 συνεχόμενες αναβολές εξαιτίας μη απαρτίας του Σώματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ