9.1.2024 15:42

Ομόφωνα αλλά με αιχμές για την Δημαρχία Κάρμαντζη η έγκριση του Προϋπολογισμού του Δήμου Χίου για το 2024 - Βίντεο

Μυριαγκός - "Η δημοτική αρχή θα κριθεί από το εάν καταφέρει να φέρει χρήματα όπως έκανε ο Κάρμαντζης" - Καμπούρης - "Εάν είχατε φέρει χρήματα όπως λέτε τότε θα τα βρίσκαμε στα ταμεία"

Ομόφωνα από την παρθενική συνεδρίαση του νεοσύστατου θεσμού της Δημοτικής Επιτροπής που αντικατέστησε την πρώην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου, εγκρίθηκε ο Δημοτικός Προϋπολογισμός του 2024 που φθάνει το ύψος των 95 εκ. ευρώ.

Κατά την έναρξη συζήτησης του θέματος η νέα προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας Μ. Γκανάπη, εξήγησε τα βήματα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την έγκριση του προϋπολογισμού με τη δημοτική αρχή να εκτιμά ότι ο νέος προϋπολογισμός θα μπορέσει να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τα τέλη του μήνα, οπότε και θα έχει λάβει μία σειρά εγκρίσεων.

Όπως ανέφερε η κα. Γκανάπη η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η κατάργηση όλων των νομικών προσώπων του Δήμου Χίου, κάτι που προκάλεσε ντόμινο στους κωδικούς και τη διανομή των χρημάτων, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παντελή Καμπούρη να αναγνωρίζει ότι εξαιτίας του πρωτόγνωρου περιβάλλοντος ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός αλλά και αμυντικός, με δεδομένο ότι αντικατοπτρίζει την λογική της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Κριτική στη δημοτική αρχή Μαλαφή, άσκησε εκ μέρους του συνδυασμού Κάρμαντζη ο Βασίλης Μυριαγκός, επισημαόνοντας ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό διεκπαιρεωτικό χωρίς όραμα και αναπτυξιακό ορόσημο.

Μάλιστα, αναφερόμενος στη δημοτική αρχή, εξήγησε ότι αυτή θα κριθεί από το κατά πόσο θα καταφέρει να φέρει χρήματα στον Δήμο Χίου όπως έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του νέου αντιδημάρχου Οικονομικών Παντελή Καμπούρη, ο οποίος είπε ότι: «εάν υπήρχαν τόσα χρήματα όσα μας λέγατε, τότε θα τα βρίσκαμε».

Θετική ψήφο έδωσε με τη σειρά του και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Συμμαχίας Αξιών Παντελής Μουχλής λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός Τριαντάφυλλου θα παρακολουθεί στενά την πορεία υλοποίησης τόσο του προϋπολογισμού όσο και του τεχνικού προγράμματος.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ